USA-imperialismen slår til igen mod Venezuela

USA vil sanktionere Venezuela og dets regering ved ikke at forlænge licenserne på olie og gas. Men USA har ikke nogen som helst ret til at påberåbe sig at være dommer i en proces om det kommende præsidentvalg, der bør løses af det venezuelanske folk.


Den amerikanske imperialismes arrogance kommer ikke som nogen overraskelse, da den endnu en gang har meddelt, at den vil sanktionere Venezuela og dets regering ved ikke at forlænge licenserne på olie og gas, som de havde givet til det sydamerikanske land, til gengæld for en demokratisk åbning af landet. I denne sammenhæng dukkede der for et par dage siden et andet element op, som den amerikanske regering har brugt som påskud for at forsøge at retfærdiggøre de annoncerede sanktioner. Det drejer sig om at Corina Machado, en højreorienteret venezuelansk oppositionsfigur, har nedlagt veto mod sit kandidatur til præsidentvalget, et veto, som siges at være urokkeligt.

Der er ingen tvivl om, at yankee’ernes forestillinger om valget i Venezuela er i overensstemmelse med imperialismens interesser, selv om de ved, at den diskvalificerede kandidat ikke vil kunne stille op til næste valg og ikke repræsenterer det venezuelanske folks interesser. Hverken i det ene eller det andet land har USA nogen som helst ret til at påberåbe sig at være dommer i en proces om det kommende præsidentvalg, der bør løses af det venezuelanske folk. 

Det underliggende problem er af politisk karakter, da imperialismen har interesser i flere sektorer af den venezuelanske økonomi, ud over energisektoren.

De to igangværende krige, hvor Washington har til hensigt at intervenere i andre lande er et forsøg på at genoprette sin egen førerskikkelse og opretholde retten til interventionisme.

Venezuela har svaret, at det er afpresning, og at de ikke vil acceptere det på nogen måde.

De venezuelanske myndigheder har advaret om, at de vil reagere, især i forbindelse med deportationen af migranter fra USA til Caracas, hvis USA tager skridt til at intensivere den økonomiske aggression mod Venezuela, under pres fra den reaktionære højrefløj i den venezuelanske regering. Bl.a. med øjeblikkelig at indstille alle flyvninger af hjemsendte venezuelanske migranter fra d. 13. februar. Ligeledes vil enhver eksisterende samarbejdsmekanisme blive gennemgået som en modforanstaltning i lyset af det bevidste forsøg på at ramme den venezuelanske olie- og gasindustri.

Over for imperialismens grove afpresning må det venezuelanske folk svare igen ved at mobilisere og hæve banneret for Venezuelas værdighed og suverænitet.

En Marcha, 7. februar 2024.

En Marcha er organ for Ecuadors marxistisk-leninistiske kommunistparti PCMLE, som er medlem af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer, CIPOML


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater