Boykot virker – McDonald’s Israels profit falder

McDonald’s Israels annoncerede i oktober, at de stod klar til at uddele gratis måltider til det israelske militær, samtidigt med at Israel konsekvent udsultede den palæstinensiske befolkning og planlagde et folkemord. Reaktionen blev en omfattende boykot-kampagne, der har givet et håndfast resultat i form af faldende profit til McDonald’s.

Foto: Palestine Information Center

Verdens største multinationale selskab har offentliggjort, at deres profit falder pga den boykot, som Palæstina-solidariteten har iværksat.

McDonald’s er ikke det eneste multinationale firma, der støtter Israel eller profiterer på Israels illegale besættelse og bosættelser. Og bestemt heller ikke det eneste firma der bliver mødt af boykot.

Men McDonald’s var de første, der proklamerede deres støtte til Israels krig mod Gaza’s befolkning, og støtten fortsatte, også efter at den israelske krig mod Gaza udviklede sig til et decideret folkemord. Se McDonald’s: Gratis måltider til israelske soldater | Kpnet

Dette fik franchisetagere i Oman, Tyrkiet, Saudi-Arabien, Libanon, Kuwait og De Forenede Arabiske Emirater til at reagere ved at donere til palæstinensiske formål – og aktivister i hele den muslimske verden til at opfordre til boykot. Andre vestlige virksomheder – Starbucks, Coca-Cola, IBM, Nestle og KFC, for at nævne nogle få – har været udsat for lignende reaktioner. (Kilde: The Palestine Chronicle)


Multinationale firmaer tager direkte del i Israels illegale bosættelser. Det gælder f.eks. CocaCola.

Coca-Cola har en fabrik i Atarot, en ulovlig israelsk bosættelse bygget på stjålet palæstinensisk jord.

Her ses en oversigt over multinationale firmaer med tætte forbindelser til Israel

Se også Boykot Israel kampagnen

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater