Statsminister Mette Frederiksen vil i krig i Mellemøsten

I sin nytårstale fik Mette Frederiksen forklaret, at hendes regering er klar til deltagelse i det nye krigseventyr, som hendes amerikanske chef har på tegnebrættet. En ”international styrke” af villige lande skal sættes ind for at sikre USA fuld kontrol over handelsruter og energi i Mellemøsten.

Et dansk ejet containerskib fra Mærsk blev i juledagene ramt af et missil fra Yemen, fordi Danmark og Mærsk understøtter, at der sendes varer til og fra Israel, der sikrer at landet kan fortsætte sit folkemord på Gazas befolkning.

Fra den danske statsminister er det et argument for at gå ind i krigen på den amerikansk – israelske side. Den såkaldte ”fredsplan” indebærer en slet skjult trussel mod alle lande i området, fra Iran til Yemen.

Som Statsministeren forklarede: ”jeg tror, det er det internationale samfund, der må bane vejen for fred i Mellemøsten. Fra Jerusalem til Ramallah.”

”Det Internationale samfund” hun taler om er ikke FN, men USA og villige stater der har en lang række af krige på samvittigheden i Mellemøsten, og hvor Israel spiller en nøglerolle som verdens mest gennemmilitariserede og velbevæbnede samfund.

Mette Frederiksen fik også fremlagt de amerikanske hovedpunkter til en ”løsning” på fred i Palæstina.

For det første kræver hun, at palæstinenserne tager afstand fra Hamas. Fra antisemitismen. At de anerkender Israel. Søger freden. Dernæst at israelerne stopper de ulovlige bosættelser. At det ikke er de mest ekstreme, der får lov at definere, hvad Israel er. Og endelig pointerer hun at Israel har ret til at forsvare sig selv. Men skal også søge freden.

Dette er alt sammen baseret på løgn og bedrag. Hvor er de grænser som Israel har, det er et land der aldrig har anerkendt FNs grænser. Israel er et råddent apartheidregime, der må gøres op med.

Palæstinenserne eller Hamas er ikke antisemitiske, det er den løgn som Israel konstant føre frem, Palæstinenserne kæmper for retfærdighed, og de har brug for vores støtte og solidaritet.

Mette Frederiksens SVM-regeringen er farlig for både Danmark og verden, den er totalt i lommen på USA’s krigsplaner. Lad os gøre det helt klart at de ikke taler på vegne af den danske befolkning.

Læs også:

For en revolutionær vej ud af kapitalismens kriser! For socialisme! | KPnet

Kilde:

Statsminister Mette Frederiksens nytårstale den 1. januar 2024 – Statsministeriet (stm.dk)


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater