Filmanbefaling: Songs of Earth

Det kunne være en postgang for sent at omtale en film, der havde premiere i begyndelsen af november, men takket være publikumstilstrømning kan den fortsat ses i Hørsholm, København, Aalborg og Århus ind i det nye år.

Det drejer sig om den norske film Songs of Earth, som skal ses for dens naturs skønhed i Oldedalen, hvor dokumentarfilmsinstruktøren Margreth Olin følger i sin gamle fars fodspor gennem et år. Han er en daglig vandrer og sommetider sammen med sin kone. De fortæller om deres sted og deres liv og livet, naturens kræfter og katastrofer.

Fotograferingen er ligesom naturen bjergtagende – rolige bevægelser, indimellem  totaler evt. med langsom zoom, hvor man som tilskuer givetvis ikke opdager ændringer i billedet på samme tid som tilskueren ved siden af. Det er skønt ikke at få udpeget det, man skal lægge mærke til, men selv få chokket / overraskelsen over det, der sker, som f.eks. når et stykke af en gletsjer pludselig kælver.

Norge har indstillet filmen til Oscar-nominering 2024, og det skal her til sidst nævnes, at man ikke skal vente på, at den kommer i tv. Den skal ses og nydes på et stort lærred.

ki

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater