Våbenfirmaer tjener styrtende på krigsmateriel til Israel

Med hver person, der bliver dræbt af israelske bomber, vokser oprøret over hele verden. Foto: Fatima Shbair

Seks af verdens største våbenfirmaer så deres markedsværdi stige med milliarder af dollars på en enkelt dag, timer efter at Israel begyndte sin nye massakre. Deres aktier er steget med mere end 10 milliarder dollars på børserne, ifølge rangeringen af den specialiserede portal Defense News, udgivet i Brasilien af Money Times, en nyhedsportal med fokus på det finansielle marked, der tilhører banken BTG Pactual.

Af disse virksomheder er fem amerikanske og en britisk. De producerer jagerfly, missiler og forsvarssystemer generelt. Sammen er de i øjeblikket omkring 400 milliarder dollars værd (R $ 2 billioner).

Advokat Jamile Abdel Latif, fra Komiteen for Solidaritet med det palæstinensiske folk i Campinas, fordømmer:

“Nu tester de nyt udstyr, nye bomber. Israels største eksportvare er våben. Det har intet som helst at gøre med Hamas’ angreb! De har brug for at teste bomberne, de vil have Al-Nakba 2, de vil tømme Gaza og vise palæstinenserne på Vestbredden, at det samme vil ske for dem. Tanken er at tømme, dræbe og udvise palæstinenserne derfra og samtidig afprøve våbnene. Israel sælger våben, herunder til Brasilien, for at dræbe mennesker.

Våbenpropagandaen siger: “Oprørsbekæmpelses teknologi og våben testet i felten”. Det vil sige: “Vores våben er blevet testet. Vores våben virker!” Det er makabert. Og USA gør det samme, fordi det også sælger våben. Hvem er våbenproducenterne i øvrigt? Det er også zionisterne også. Desværre er det os, laboratorie-rotterne, de afprøver dem på. Men folk bør ikke narre sig selv. I dag er det palæstinenserne. Men også folkene fra favelaerne, ghettoerne, forstæderne og fattigkvartererne,  enhver gruppe, der vil rejse sig. Våbenindustrien ønsker at undertvinge de folk, den anser for underlegne.”

Ifølge det arabiske kommunikationsnetværk Al Jazeera havde den israelske stat allerede i 2023 (indtil september) modtaget 3,8 milliarder dollars i krigsmateriel leveret af den amerikanske regering, og efter 8. oktober modtog den yderligere 14,5 milliarder dollars. Ifølge officielle oplysninger fra den israelske regering er 300.000 tropper indsat på grænsen til Gaza, hvoraf nogle allerede har besat de nordlige byer i regionen.

Og det er af disse grunde, at staten Israel bør karakteriseres som en væbnet fløj af den amerikanske stat i Mellemøsten. En forpost, en vagthund. Imperialistisk politik i alle dens facetter.

Man behøver blot at se på alle afstemningerne i FN (praktisk talt enstemmige, med undtagelse af stemmerne fra disse to terrorstater), der fordømmer den seks årtier lange amerikanske blokade af Cuba, for at konkludere, at Israel er en amerikansk stat.

I begyndelsen af 2020 annoncerede Netanyahu og daværende amerikanske præsident Donald Trump, hvad de kaldte “århundredets aftale,” hvor Israel ville annektere Jordan-floddalen, 50 km fra Gazastriben, svarende til 30% af det nuværende palæstinensiske territorium.

Mainstream medier er medskyldige

“Krig i Israel”, “Krig mod Hamas”, “40 halshuggede babyer”, “Tunneller under hospitaler” osv. Alt dette, og meget mere, er allerede blevet brugt af de borgerlige mainstream medier til at retfærdiggøre massakren og forsøge at aflede folks opmærksomhed fra de chokerende scener med sønderrevne kroppe, især af dræbte palæstinensiske børn og babyer.

Hvad disse medier ikke forklarer – og aldrig vil forklare – er de historiske årsager til årtiers aggression og annektering, de økonomiske og geopolitiske interesser bag alt dette, som vi har været vidne til på tv.

Motaz Aziza, en palæstinensisk journalist, der dagligt har afsløret denne massakres grusomhed over for verden gennem meget stærke fotografier og videoer, taget direkte fra de farligste områder, har allerede fået fire af sine fem børn dræbt. Deres kroppe ligger under murbrokkerne, som han selv graver med hænderne mellem rapporterne.

“Jeg modtog mange dødstrusler og økonomiske tilbud om at stoppe med at rapportere, at forlade og overgive mig. Men jeg vil aldrig forlade mit dejlige Gaza . Hvis jeg forsvinder, vil der være en mindre til at vise verden den rå virkelighed.”

Det officielle antal mediefolk, der er blevet dræbt på palæstinensisk territorium, er nået op på 45, men de samme medier nævner knap nok dette faktum. Ikke mindst fordi det er palæstinensiske liv, og disse “er ligegyldige”.

Monopolerne på de digitale netværk (Twitter, Facebook og Instagram) er også i denne krigeriske bestræbelse og fortsætter med at slette indlæg og blokere profiler for brugere, der forsvarer det palæstinensiske folk. Udtryk som “folkemord”, “Gaza”, “Palæstina” og “fra floden til havet” er begrænset i omfang eller bevidst forbudt.

På den anden side har avisen A Verdade altid fordømt imperialismens forbrydelser mod det palæstinensiske folk og støtter alle de solidaritetsaktioner, der har spredt sig over hele verden. Der er millioner af mennesker på gaderne i lande i Mellemøsten, Europa og Latinamerika.

Her i Brasilien skal demonstrationerne styrkes, og derfor må alle revolutionære, venstreorienterede og demokratiske aktivister tilslutte sig de solidaritetskomiteer, som det palæstinensiske samfund organiserer i hovedstæderne og de store brasilianske byer. Det er endda nødvendigt at kræve, at Lula-regeringen afbryder de diplomatiske forbindelser med terrorstaten Israel. Kun folkeligt pres på regeringerne kan standse folkemordet på det palæstinensiske folk på nuværende tidspunkt.

Artikel offentliggjort i udgave nr. 283 af avisen A Verdade. 29.november 2023

Burguesia lucra bilhões com a carnificina em Gaza e grande mídia é cúmplice
– A Verdade


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater