APK Debatmøde d. 12.12.23: Vejen til fred i Palæstina

Mens Israel forsætter sit folkemord, er forskellige imperialistmagter allerede i fuld gang med at smæde planer for forskellige scenarier for, hvordan Palæstina kan opdeles og kontrolleres efter at Israels krig i Gaza er afsluttet. Illusionen om en to-statsløsning med et fortsat Apartheid-Israel rejses fra mange hold – USA, Kina, EU, den danske regering og Enhedslisten, men den vil være en kilde til fortsat aggression og krig.

Som marxist-leninister har vi naturligvis en holdning til spørgsmålet om vejen til en varig fred i Palæstina, udover den øjeblikkelige våbenhvile og at Israel og andre imperialistmagter tvinges til at trække sig ud af de besatte områder.

Vi ved at imperialisme betyder og er årsag til krig. Derimod vil et socialistisk samfund være garantien for en varig fred, med lige rettigheder for alle uanset nationalitet, religion og køn. Men der går ikke en lige spontan eller hurtig vej fra dagens situation til en socialistisk revolution. Den palæstinensiske befrielsesbevægelse må udvikle en social og national en kamp mod imperialismen, zionismen og den reaktionære og korrupte del af det nationale borgerskab.

APK har i årevis arbejdet for at opbygge en bred folkelig solidaritet med et frit Palæstina, i Boykot Israel bevægelsen. Vi står for et bredt enhedsarbejde, der klart fordømmer Israels folkemord, støtter et frit Palæstina og stiller krav til den danske regering og stat om ikke at støtte Israels folkemord og handle som medskyldige.

Vi støtter det palæstinensiske folks ret til modstand og selvbestemmelse, indtil der oprettes en uafhængig palæstinensisk stat med Jerusalem som hovedstad, samt flygtningenes ret til at vende tilbage.

Det og andre spørgsmål kan du være med til at diskutere tirsdag d. 12. december kl. 19.00, hvor APK, Arbejderpartiet Kommunisterne afholder debat/aktions møde. Det foregår både som et online møde og i Oktober bogbutikkerne, hvor du kan komme ned og være med.

København: Vesterfælledvej 1B, 1750 Kbh. V

Århus: Ny Munkegade 88 kld., 8000 Århus C

Odense: Skibhusvej 100, Odense C

eller

Deltag online på dette link

Zoom behøver ikke at blive downloaded, man kan blot deltage fra sin browser. Klik på ‘launch meeting’ og derefter på ‘join from your browser’.

Meeting ID: 883 6990 8562
Passcode: 169899


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater