Britisk militær støtte til Israels folkemord

Israel har intensiveret sin militæroffensiv og folkemord i det sydlige Gaza, hvor over 700 civile rapporteres dræbt, endnu flere sårede og store ødelæggelser. Det israelske militær angriber på land, fra krigsskibe i Middelhavet og fra luften.

Britiske Poseidon fly hjælper Israel med overvågning

Det britiske forsvarsministerium oplyste lørdag, at de militært nu også deltager med overvågningsfly og droner over Gaza, Vestbredden og hele det østlige Middelhavsområde, angiveligt for at ”lede efter Hamas’ gidsler, blandt hvilke der måske skulle være 5 savnede britiske statsborgere”. 

Og lige så hyklerisk fremhæver det britiske forsvarsministerium at de militære efterretningsfly Shadow R1 er ubevæbnede, men kun skal bruge til lokalisering af gidsler og ikke spiller nogen rolle i forhold til at udpege bombemål. 

Allerede en uge efter den 7. oktober meddelte den britiske regering, at militære enheder ville blive udstationeret i det østlige Middelhavsområde “for at støtte Israel, styrke den regionale stabilitet og forhindre en eskalering”.

Den militære pakke omfattede P8-fly, overvågningsudstyr, to skibe fra Royal Navy – RFA Lyme Bay og RFA Argus – tre Merlin-helikoptere og et kompagni fra Royal Marines. Torsdag meddelte forsvarsminister Grant Shapps, at Type 45-destroyeren HMS Diamond også ville blive udstationeret i regionen. 

Storbritannien har ligesom Danmark tilbage fra Afghanistan og Irakkrigen været en loyal deltager i USA’s terrorkrige og krigsforbrydelser. Ligesom deres egne monopolgrupper har deres egne store økonomiske interesser at forsvare i Mellemøsten 

Flyveblade med QR-koder

Imens regeringerne blandt stormagterne i Mellemøsten og i EU-landene, inklusive den danske regering fortsætter med at sende våben, militær- og økonomisk støtte, så fortsætter Israel sit folkemord.

Som alle ved er flere millioner palæstinenser nu blevet stuvet sammen i det sydlige Gaza, uden nogen steder at flygte væk fra luftbombardementer og massakrer. Det fascistiske israelske apartheidstyre har smidt flyveblade ned med kort og angivelser på hvor der kan blive bombet og hvor der er ”sikre” zoner i syd. Det bestialske er at de ”sikre” zoner er mærket med QRkoder, hvilket kræver internet og strøm for at kunne læse. Begge dele er lukket ned i Gaza af den israelske stat.       


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater