Solidaritet med tekstilarbejderstrejke i Urfa Tyrkiet

Arbejderne på tekstilfabrikken Özak i Urfa, en by i det sydøstlige Tyrkiet, har indledt en protest og strejke, efter at en arbejder blev fyret for at skifte fagforening. Arbejderne meldte sig ud af fagforeningen Öz İplik-İş der samarbejde med arbejdsgiveren og ind i fagforeningen Unified Textile, Weaving, and Leather Workers Union (BİRTEK-SEN) for at organisere sig og kræve, at deres afskedigede kollega blev genansat.

Sevda Karaca, parlamentsmedlem for Arbejderpartiet (EMEP), besøgte den igangværende protest på Özak tekstilfabrik i Urfas Organiserede Industrizone (OSB). Under sit besøg udtrykte Karaca ikke kun sin støtte til de strejkende arbejdere, men opfordrede også til international solidaritet med deres sag.

Sagen om den fyrede arbejder har tiltrukket sig lokal og international opmærksomhed, og Clean Clothes Campaign har sat fokus på situationen. Özak Textile, hvor arbejderne strejker, er involveret i produktionen af internationalt anerkendte mærker som Levi’s, Hugo Boss, Zara, Mustang osv.

Kampagnen understregede vigtigheden af, at arbejderne frit kan vælge deres repræsentanter, og fordømte afskedigelsen af arbejderen, fordi hun havde meldt sig ind i en anden fagforening.

Fagforeningen BIRTEK-SEN gik også på de sociale medier for at udtrykke sin bekymring og rette sit budskab til Levi’s. Fagforeningen beskyldte Levi’s for at forholde sig tavs over for krænkelser af arbejdstagerrettigheder og påpegede, at 450 arbejdere i Özak Textile har været udsat for sådanne krænkelser, at de strejker og protesterer som reaktion på afskedigelsen af deres kollega, for fagforeningsfrihed og respekt for deres rettigheder, står over for trusler, undertrykkelse fra arbejdsgiveren og politistyrkerne.

Den internationale kampagne har til formål at øge bevidstheden og samle støtte til Özak Textile-arbejderne i deres kamp for fair arbejdspraksis og genansættelse af den afskedigede arbejder.

Lad os støtte den internationale solidaritetskampagne!

Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Video med appel på engelsk

Oversat fra den tyrkiske netavis Evrensel Daily


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater