Studerende fra en række uddannelser bakker op om solidaritetserklæring fra Kunstakademiet

Studerende på Det Kgl. Danske Kunstakademi i København erklærede allerede i oktober deres solidaritet med palæstinenserne og mod Israels systematiske udryddelse af Palæstina og den etniske udrensning af det palæstinensiske folk. Siden har studerende på en række uddannelsessteder på det kulturelle område tilsluttet sig erklæringen. Det gælder De studerende fra Det Fynske Kunstakademi og Det Jyske Kunstakademi, Studerende, lærere og ansatte fra Den Danske Filmskole, studerende og medarbejdere fra Det Kongelige Akademi – Arkitektur Design, Konservering, medie- og journaliststuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, Roskilde Universitet og nu også erhvervsskole- og 10.-klasseselever fra NEXT KBH. Vi bringer her erklæringen i sin fulde ordlyd.


Israels systematiske udryddelse af Palæstina og den etniske udrensning af det palæstinensiske folk er en alvorlig forbrydelse mod menneskeheden. Vi, studerende på Det Kgl. Danske Kunstakademi, nægter at se passivt til mens Danmark understøtter kolonial besættelse, folkemord og krigsforbrydelser.

Vi fordømmer Israels okkupation, undertrykkelse og drab af det palæstinensiske folk. Vi kræver, at den danske stat anerkender det folkemord, der sker lige nu. Vi beder om, at den danske stat opfordrer til umiddelbar våbenhvile og oprettelse af humanitære korridorer. Vi støtter den globale bevægelse imod ødelæggelsen af Gaza og massefordrivelsen af det palæstinensiske folk. Vi kræver, at de danske medier bringer retfærdig mediedækning og at de anerkender, at konsekvensen af ikke at gøre dette er, at der skabes grobund for hadforbrydelser. Vi tager afstand fra al form for islamofobi og anti-semitisme. Anti-zionisme er ikke anti-semitisme.

Vi som studerende, vil opfordre til at tage ansvar for egen læring og til kritisk at søge information fra forskellige kilder.

LÆR:
Uddan dig selv, læs og del kritiske kilder.

SPROG:
Brug begreber, der synliggør den palæstinensiske virkelighed: Palæstina, besættelse, etnisk udrensning, folkedrab, kolonialisme og apartheid.

AFVIS:
Stop al finansiering fra den israelske regering og private finansører, der støtter den ulovlige besættelse. Boykot alle varemærker og virksomheder, der profiterer på Israels forbrydelser.

LOBBY:
Lobby din MP eller lokale repræsentanter for at presse og afslutte deres militære og politiske støtte med Israel, indtil de overholder international lov.

Se udtalelsen med links til andre uddannelsessteder og oversat til engelsk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater