Universitetsstuderende og ansatte ved Aarhus Universitet i solidaritet med palæstinenserne

Mere end 1000 studerende og ansatte ved Aarhus Universitet har underskrevet denne solidaritetserklæring. Underskriverne ønsker, at Aarhus Universitet tager stilling til situationen og fordømmer den israelske regerings brud på menneskerettighederne. Og at Aarhus Universitet øjeblikkeligt stopper samarbejdet med Terma, som udvikler mekanismer til de F35 fly, der angriber Gaza.


AU-studerende/medarbejdere i solidaritet med Gaza og den palæstinensiske civilbefolkning – underskriftsindsamling

Vi, studerende og medarbejdere på Aarhus Universitet, udtrykker med denne erklæring og medfølgende underskriftsindsamling, vores støtte til det palæstinensiske folk. Vi fordømmer den Israelske regerings 75 år lange besættelse, systematiske angreb, diskrimination, samt den etniske udrensning af den palæstinensiske civilbefolkning i Gaza og på Vestbredden.

Siden 7. Oktober 2023 har den israelske regerings kollektive afstraffelse dræbt mere end 10.000 civile. De israelske regerings bombardementer har beskadiget 16 hospitaler, og de har yderligere bombet universiteter, uddannelsesinstitutioner og UNRWA skoler.

Vi støtter det palæstinensiske folks ret til frihed, sikkerhed samt retten til selvbestemmelse.  Vi støtter op om opretholdelsen af international ret, krigslov og menneskerettigheder.
Vi fordømmer den israelske regerings kolonisering, øgede ulovlige bosættelser, systematisk undertrykkelse, apartheid, udenomretslige fængslinger og brud på international lovgivning.
Vi ønsker øjeblikkelig våbenhvile samt oprettelsen af humanitære korridorer.
Vi ønsker, at Aarhus Universitet tager stilling til situationen og fordømmer den israelske regerings  brud på menneskerettighederne.
Vi ønsker, at Aarhus Universitet øjeblikkeligt stopper samarbejdet med Terma, som udvikler mekanismer til de F35 fly, der angriber Gaza. Vi mener, at samarbejdet med Terma, potentielt kan være med til at støtte Israels krigsforbrydelser.
Vi ønsker, at Aarhus Universitet forpligter sig til Boycott, Divert, Sanction (BDS) og Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel (PACBI).
Vi tager afstand fra al form for islamofobi og antisemitisme. Vi opfordrer til, at alle studerende og medarbejdere på Aarhus Universitet tager ansvar for deres læring og kritisk opsøger information for derved at kunne tage et oplyst standpunkt.
Vi ønsker en fri palæstinensisk befolkning.

I København er en lignende underskriftsindsamling i gang

Se facebookside

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater