Stop magthavernes hykleri og krigsløgne 

Den voldsomme vrede som Israels folkemord i Gaza og i de besatte områder af Palæstina verden over, og ikke mindst i Mellemøsten har gjort det vanskeligere for verdens imperialistmagter åbent at vise deres uforbeholdne støtte til den zionistiske besættelsesmagt. Og er der en ting, de alle er bange for, så er det at vreden og kampen for frihed skal sprede sig, at palæstinensernes frihedskamp kan blive gnisten til et nyt arabisk forår.

Ikke uventet har USA’s præsident Biden og Israels præsident Netanyahu brygget en propaganda løgn sammen om, at Israel er helt uskyldige –”det var de andre, der gjorde det”.  

Og med grænseløst hykleri udtaler USA’s præsident Biden, EU’s statsledere og statsminister Mette Frederiksen, at Israel har ret til at føre krig, det må bare ikke udvikle sig til en ren humanitær katastrofe!!!!  Efter at have fordømt palæstinenserens ret til at forsvare sig, sat dansk udviklingsstøtte på pause, så vil den danske regering nu donere 50 millioner kr. i nødhjælp. 

Det skriger til himlen. Alle nødhjælpskonvojerne holder i kø ved den eneste indgang til Gaza og kan ikke komme ind. Det er almindelig kendt at Israel blokerer for at det kan ske. Også Mette Frederiksen ved, at over 2 millioner palæstinensere er fanget og lukket inde uden vand, mad, medicin og el, mens huse, skoler, hospitaler bombes fra luften.

Derfor burde den danske regering kræve, at Israel øjeblikkelig stopper sine bombninger og massakrer, åbner for vand og el til Gaza og åbner grænseovergangene, så mad og medicin kan komme ind. Hvis de mente noget med deres humanitære snak. 

Den danske regering burde trække sin ambassadør i Israel hjem i protest mod hvad der foregår og afbryde sit politiske, økonomiske og militære samarbejde med Israel.

Topmøder på stribe

USA’s præsident Biden ankommer i dag til Israel for at koordinere deres ugerninger. USA står 100 procent bag Israel og dets terrorhandlinger og krigsforbrydelser, men Biden siger, at han nu vil tale med Israel om, hvor vidt der ikke kan komme lidt nødhjælp ind og om at Israels bebudede landkrig i Gaza må ske under hensyn til international lov. Ikke et ord om at Israel skal stoppe sin  krig. Og hvad USA-imperialismen mener med at føre krige på lovlig vis har verden set al for mange eksempler på og hvad det betyder af grusomheder. 

Efter massakren på Ahli Baptist hospitalet i Gaza, hvor tusindvis havde søgt tilflugt og hundredvis blev dræbt og såret, har arabiske ledere måtte aflyse deres eksklusive topmøde med USA-præsident Biden. Jordan skulle have været vært for mødet mellem Jordans kong Abdullah II, Egyptens præsident Abdel Fattah el-Sisi og den palæstinensiske selvstyrepræsident Mahmoud Abbas. Men det vil være for politisk risikabelt for dem i denne situation åbenlyst at koordinere med USA-imperialismen.

Israel og Biden lægger skylden for angrebet på hospitalet i Gaza by på Hamas. At dette er ren løgn dokumenteres af det israelske tweet, hvor der hoveres over ‘fuldtræfferen’. Tweetet blev hurtigt fjernet og erstattet af løgnen om Hamas’ skyld.

Alle imperialistmagterne og deres blokke har gang i topmøder i disse dage for at koordinere forsvaret af deres egne interesser i Mellemøsten og i Israel. Forud for USA’s præsident Bidens besøg i Israel i dag, var USA’s udenrigsminister Blinken på en rundtur, der inkluderede Israel, Saudi Arabien, De Forenede Emirater, Jordan, Egypten og Bahrain. I går holdt EU-lederne ekstraordinært topmøde, hvor de endnu engang slog fast at Israel har ret til at føre krig, det skal bare ske indenfor folkeretten!!!!!

I dag mødes Ruslands præsident Putin med Kinas præsident XI i Beijing om bl.a. udviklingen.  Det sker i sammenhæng med at mere end 130 lande og mindst 20 statsoverhoveder er samlet i Beijing i et forum for Kina’s ”Silkevejsprojekt”. Både Rusland og Kina har fordømt Israels angreb på Gaza og stillet krav om våbenhvile i FNs sikkerhedsråd, som USA fik forhindret blev vedtaget. Men de støtter samtidig den imperialistiske to-statsløsning, der ikke vil bringe frihed for Palæstina.  

Kravet om våbenhvile

De imperialistiske statsledere og FN taler nu om våbenhvile og forhandlinger i Gaza. Men der er kun én stat der fører krig. Der er ikke to lande eller to parter der fører krig. Der et folk der forsvarer sig og kæmper for deres liv.  

Den eneste løsning er, at Israel stopper sin krig og sin besættelse. Israels apartheid styre må ophøre, så der kan dannes en sekulær stat  – fra floden til havet – med lige og fulde rettigheder for alle indbygger uanset folkeslag eller religion og som de fordrevne palæstinensere kan vende tilbage til.

Læs også

STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater