APK inviterer til ml-debat møderække

Hvordan udvikler vi kampen på de forskellige klassekampsfelter – og – hvordan styrker vi samtidig bevidstheden om nødvendigheden af revolutionær forandring. Hvad betyder det, at der er en flertalsregering af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne til at gennemføre offensiven mod arbejderklassen og befolkningen. Hvorfor? Og hvordan kan vi styrke den økonomiske og politiske kamp mod regeringens og dens bagmænds arbejder- og ungdomsfjendske politik? Det er nogle af de spørgsmål APK inviterer til møde om.

Lisbet fra APK har været med til at organisere det første møde i København, der er onsdag den 23. august. Kpnet.dk har talt med hende om hvad der er hovedemnet for mødet.

– Vi står med en flertalsregering i Danmark, der mere eller mindre kan føre den politik som borgerskabet i Danmark dikterer. Vi har set det historisk, hvordan flertalsregeringer bruges til at sikre at storpolitiske dagsordener gennemføres, skjult bag en facade af parlamentarisk ro.

– F.eks. når Danmark har stået over for store beslutninger som NATO-tiltrædelse, EU-medlemskab og krigsdeltagelse. Desuden gælder det hver gang at det er beslutninger, der er blevet sat på dagsordenen imod befolkningens ønske.

– Regeringen i dag har som mål krigsoprustning og total EU-integration, også økonomisk og arbejdsmarkedspolitisk. Vi ser hvordan de danske monopoler og spekulanter har gyldne tider og kan melde om rekordoverskud, de kan ustraffet svindle befolkningen med ågerpriser, mens de kan glæde sig til skattenedsættelser. I sidste ende handler regeringens politik om at sende regningen til arbejderklassen.

– Samtidig vil efterårets reformprogram være en endeløs række af privatiseringsplaner og sparetiltag. Kort sagt en politik for afvikling af den offentlige sektor til fordel for voksende ulighed. Regeringen kalder deres politik “fremtidssikring” af økonomien. Reelt er Danmark på vej mod en krigsøkonomi, på bekostning af arbejderklassen og de fattigste.

– Den store opgave for os er, hvordan organiserer vi modstanden mod regeringens politik fra arbejderklassen og ungdommen, hvilke krav er i centrum i klassekampen og hvordan forbinder vi det konkret med kampen for øget revolutionær bevidsthed.

– Hvad kunne være et af de samlende krav for OK24, der både rummer højere løn og afviser regeringens plan om i stedet at importere mere udenlandsk arbejdskraft? Dette er bare et eksempel på de spørgsmål vi gerne vil invitere til at diskutere med APK på vores ml-debat møde, slutter Lisbet.

Kan man ikke komme til mødet i butikkerne er der mulighed for at være med online.

Find dit lokale ML-Debat møde her:

København den 23. august. Kl. 19. Oktober Bogbutik, Vesterfælledvej 1B, 1750 København

Odense den 29. august. Kl. 19. Oktober Bogbutik. Skibhusvej 100, 5000 Odense C

Århus den 2. september kl. 14 – 17 i Oktober Bogsalg, Ny Munkegade 88, Århus.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater