Læserindlæg: Mathilde Kimers ”fejltrin” i den vestlige propaganda

Læserindlæg af Frank Johannesen

Hvis man kun følger DR, TV2 og læser de store dagblade er der et entydigt billede af, at Vesten støtter frihed og demokrati i Ukraine, der er i en eksistentiel og retfærdig forsvarskamp mod Ruslands militære aggression. Men pludselig krakelerer dette mediebillede, som i Deadline på DR2 den 21. december om den tidligere korrespondent i Ukraine Mathilde Kimer, der har fået frataget sin presseakkreditering af den Ukrainske Sikkerhedstjeneste.

De indbudte gæster sikkerhedspolitisk korrespondent Kristian Mouritzen fra Berlingske og udlandsredaktør Anna Libak fra Weekendavisen havde svært ved at finde en grimasse der ku’ passe til dette eklatante overgreb på den journalistiske frihed.

Udenrigsminister Lars Løkke og forsvarsminister Jacob Ellemann er ligeledes kommet i knibe i denne penible sag, fordi Ukraine, samtidig har bedt om flere tunge våben fra Danmark.

Men vi må huske på, at Zelensky-regimet er et barn af det CIA organiserede nazi-kup på Maidan i februar 2014, og at dette kup især var et overgreb på det store russiske mindretal, især i de østlige Donbas-republikker, der blev dannet i protest mod kuppet.

Mathilde Kimer var DRs korrespondent i Ukraine omkring kuppet og selv om hun rapporterede til fordel for ”Maidan-revolutionen” var der også nuancer.

Specielt husker jeg et interview med en repræsentant for den stærkt højrenationalistiske ”Højre sektor”, hvor hun stillede skarpe spørgsmål. Og i en DR 1 debat med den russofobiske Anna Libak kritiserede hun den nye regerings forslag til sproglov, der ville forbyde russisk som landets andet nationalsprog.

Og godt en måned før starten af den russiske militæroperation den 24. februar udtrykte Mathilde Kimer diverse kritikpunkter om udviklingen i Ukraine. Hun pegede blandt andet på Zelenskys faldende popularitet, stigende fattigdom, udbredt korruption, valgsvindel og oligarkernes rigdom på bekostning af folket.

Men efter starten af den russiske militæroperation den 24. februar, har hun rettet ind og rapporteret helt uden nuancer, men efterretningstjenesterne (FE, CIA og den Ukrainske sikkerhedstjeneste), har selvfølgelig hele tiden udvekslet efterretninger, og hendes enkelte ”fejltrin” er noteret som utilladelige i den ensidige vestlige propaganda.

Send et læserindlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk
Se andre læserindlæg
Synspunkterne i læserindlæg deles ikke nødvendigvis af KPnet

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater