Hvad fanden kan man stemme på?

Der tales om rød og blå blok. Sandheden er bare, at det ikke findes. Der findes i det danske folketing flere forskellige fraktioner af blå borgerlig politik. Ægte rødt? Din stemme skal du bruge i den daglige kamp imod den borgerlige politik.
På valgdagen skal du stemme blankt – for der er intet parlamentarisk alternativ.

Valgkommentar af Karsten Jonassen, APK

Et af de emner, der ikke fylder så meget i den aktuelle valgkamp er spørgsmålet om, hvad fanden man kan stemme på.

Det tages som givet, at med 15 opstillingsprioriterede partier, så må der jo være noget for enhver smag. Det er der bare ikke.

Jeg er efterhånden stødt på temmelig mange fornuftige og progressive mennesker, der er totalt rundforvirrede og frustrerede, fordi de ikke kan se sig selv stemme på et af de partier, der findes på paletten.

Hvorfor nu det? Der er uden tvivl mange årsager, og enkelte af dem skal nævnes her.

Godt 3 års socialdemokratisk enevælde med ubetinget støtte fra SF (Socialdemokratisk Fanklub) og Enhedslisten har betydet øget rigdom til de rige, øget fattigdom for almindelige mennesker, voldsom krigsoprustning, total rundbarbering af de ansatte i sundhedssektoren, masser af nedskæringer (kaldet effektivisering) for blot at nævne et lille udpluk af herlighederne. Det såkaldt danske velfærdssamfund er i store træk afmonteret af skiftende regeringer med påstået skiftende politisk farve.

Der er stort behov for klarhed. Der tales om rød og blå blok. Sandheden er bare, at det ikke findes. Der findes i det danske folketing flere forskellige fraktioner af blå borgerlig politik. Socialdemokratiet er en af disse fraktioner. Den pynter sig med lånte fjer og smuk tale om at være et parti, der tjener arbejdernes og andre almindelige menneskers interesser. Det er bare ikke rigtigt.

Lad være med at høre på deres smukke ord. Se på deres handlinger. Der er tonsvis af eksempler, hvor det kun handler om at understøtte det bestående, som er overdanmarks fortsatte ragen til sig på bekostning af underdanmark.

Energikrisen betyder voldsomt stigende priser på fx opvarmning af boligen. Hvad er regeringen og støttepartiernes svar på det: Det er selvfølgelig at inddrage energiselskabernes enorme profitter og ved lov nedsætte priserne. FORKERT SVAR. Det er at sikre energiselskabernes enorme profitter og tilbyde befolkningen at stifte gæld, som skal tilbagebetales med renter.

”Jamen, jamen, jamen”, siger min udmærkede nabo. ”Jeg kan ikke stemme på SF, så må jeg jo stemme på Enhedslisten”. FORKERT – igen. Enhedslisten har hele vejen igennem været loyal væbner for den borgerlige socialdemokratiske politik. Nu sætter de oven i købet extra trumf på ved at udtale, at de godt kan være parlamentarisk grundlag for en regering, der vil sende flygtninge og andre asylansøgere til de facto fangelejre i Rwanda, der er mest kendt for forfølgelse og drab på modstandere af den siddende præsident.

Ægte rødt? Så kan man ikke stemme på en af de borgerlige varianter i den borgerlige fraktionskamp. Din stemme skal du bruge i den daglige kamp imod den borgerlige politik. På valgdagen skal du stemme blankt – for der er intet parlamentarisk alternativ.

KJ


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater