Våbenindustrien, regeringen og fagtoppen lancerer for 40 milliarder nye krigsskibe

Et beskidt partnerskab for krig og oprustning har lanceret byggeri af nye krigsskibe for 40 milliarder kr. Fagtoppen i Metal og 3F Industri tager deres medlemmer som gidsler i krigsoprustningen og profit til rederierne under dække af at skaffe arbejdspladser.

Pressemødet blev holdt på fregatten Peter Willemoes

I en situation der skriger på organiseret modstand mod hele krigs- og sparepolitikken gør fagtoppen nøjagtig det modsatte. Man hylder byggeriet af nyt krigsmateriel og slår dermed fast, at fagtoppen indgår i en treenighed med stat og kapital – som bon-kammerater med rederierne og nedskæringspolitikerne.

Med lobbyorganisationen Danske Rederier i spidsen for det offentlig-private projekt har regeringen torsdag lanceret et såkaldt nationalt partnerskab for en investering på 40 milliarder i nye danske krigsskibe. Her indgår både Dansk Metal og 3F Industri.

Dansk Metals formand Claus Jensen udtaler:

”Det er visionært, at man politisk vil sammentænke forsvarspolitik og industripolitik. Det har vi i Dansk Metal efterlyst gennem mange år – det kan nemlig blive et nyt erhvervseventyr og skabe massevis af danske arbejdspladser. Det maritime partnerskab sikrer, at alle arbejder i samme retning til gavn for Danmark.”

Regeringen og staten står stadigt klarere frem som borgerskabet og krigsindustriens forlængede arm, med fuld opbakning fra fagtoppen, der er helt integreret i statsapparatet.

Se nyheden fra Forsvarsministeriet
40 mia. kroner skal investeres i den danske flåde

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater