Styrk solidariteten i kampen mod angrebene på arbejdstiden

Udtalelse
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Få dage før juletrafikken har DSB-ledelsen igen forhalet en løsning på ordentlige arbejdstid og arbejdsforhold og nye lokalaftaler. Med et pennestrøg har ledelsen skiftet de statslige overenskomster ud med private, der betyder fleksibilitet 24/7, inddragelse af friweekender og nye arbejdsplaner med kun 5 dages varsel.

Mens solidariteten, støtteaktioner og indsamlinger vokser over hele landet, har DSB udsendt de nye køreplaner for 2019, hvor alle arbejdsforringelser allerede er indregnet.

Vi kender metoderne igen fra OK18. Ligesom Sofie Løhde var ude at sige, at de offentlige ansatte ikke fortjente mere i løn, har også transportminister Ole Birk Olesen (LA) gjort regeringens indblanding klar. Med sine udtalelser om, at det er de ansattes urimelige krav, der gør billetpriserne så dyre! Mens han ’glemte’ at sige, at DSB-topdirektører får mellem 6 og 3 millioner kr. i årsløn + 25% resultatbonus for effektiviseringer.

DSB-lokoførere og ansatte fører en vigtig kamp mod angreb på arbejdstiden og den stadig øgede fleksible arbejdstid, hvor ansatte bare skal stå til rådighed.

DSB styrer mod en model for privatisering. Buschaufførernes TRYK STOP kampagne i hele landet er udtryk for, hvilke arbejdsforhold det giver.

I Frankrig har jernbaneansatte punktstrejket og protesteret mod denne udvikling. Også i Norge og i mange EU-lande protesteres der mod EU’s direktiv om privatisering af jernbaner og de uacceptable arbejdsforhold, det medfører.

APK – Arbejderpartiet Kommunisterne – udtaler sin fortsatte fulde støtte til de DSB-ansatte lokoføreres kamp for at sikre arbejdstid og arbejdsforhold. Og til buschaufførernes TRYK STOP.

VI opfordrer til deltagelse i støtteaktioner og styrkelse af solidaritetsarbejdet.

Vi støtter kravet om en 30 timers arbejdsuge mandag til fredag. 6 timer om dagen med fuld løn-og personalekompensation.


Arbejderpartiet Kommunisterne, APK
18.12.18

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 18. december 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater