Eigil og Freja – Novelle på KPnetBlogs

Novelle af Julie Søndergård Andersen, Nuuk
På Skitseblok under KPnetBlogs bringer vi digte, noveller og andre fortællinger.
Endnu en ny hjemmehjælper. “Goddag,” sagde han og gik til side, så hun kunne komme ind. “Goddag,” sagde hun, “jeg er ny.” Han nikkede, “Jamen, velkommen.” Han var på vej ind i stuen igen. “Jeg begynder bare i soveværelset,” sagde hun, og gik ud i køkkenet og åbnede skabslågen, som om hun allerede var hjemmevant. De fleste mennesker havde selvfølgelig også deres rengøringsmidler der — vel. Han kiggede på sofabordet og spisebordet, og besluttede sig for det sidste. Han gik i gang med at lægge kortene op. Hun rumsterede derinde. Han overvejede at tænde radioen, men lod være.

Hun kom ind i stuen og begyndte at støve af. Han skiftevis iagttog hende og kabalen på bordet. “Jeg skulle støvsuge og vaske gulvet herinde også,” sagde hun, som en bøn. “Jo, jeg går ud i køkkenet.” Han satte sig ved køkkenbordet og bladrede lidt i en avis. En ny hver tredje gang. Han havde lige vænnet sig til den sidste. “Jeg er færdig nu,” råbte hun efter lidt tid, “Måske er der lidt vådt.” Han kiggede ned på sine tøfler. Han gik ind og satte sig ved kabalen igen. Hun var ved at pakke rengøringsgrejet sammen.

Svær kabale, meget svær. Han kiggede op, og så, at hun stod og betragtede billedet på væggen mellem de to vitrineskabe. Han rejste sig op, og gik over og stillede sig ved siden af hende. “Det er meget flot, det der,” sagde hun, uden at vende sig imod ham. “Det synes jeg også,” sagde han. “Faktisk var det min kone, der valgte det. Hun købte det, den dag jeg endelig gik på pension. Det er — femogtyve år siden nu.” Hun sagde ikke noget.

“Hvor gammel er du?” spurgte han. “Jeg er tyve,” svarede hun, stadig vendt mod billedet. “Det er en dejlig alder,” sagde han. Hun kiggede på ham, så næsten spørgende ud. “Men kan også være svær,” sagde han, og kiggede tilbage på billedet. “Hvor gammel er du?” spurgte hun. “Tooghalvfems.” Det lød mærkeligt, tooghalvfems. Hvem kunne have regnet med, man ville blive så gammel. “Du holder dig godt,” sagde hun og smilede til ham. Han smilede tilbage, “Tak.” “Jeg ville ikke have gættet på, du var en dag over halvfems.” Han grinede, “Du er hurtig”. Hun smilede, i retning af billedet.

Læs hele novellen på KPnetBlogs

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  12. maj 2018

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater