LO-top sælger fælles OK18 kamp for en pose penge

Efter måneder med ‘Fælles løsning for alle’ og  ‘Skulder ved skulder’  splittede LO-toppen med Dennis Christensen, FOA, i nat musketer-eden og indgik et særforlig for de 43.000 LO-ansatte i regionerne. Det er et forræderi fra LO-fagtoppens side. Der må stemmes NEJ og protesteres synligt, siger Arbejderpartiet Kommunisterne. Kampen fortsætter.


Dennis Christensen og LO indgik en aftale som FTF- og statens forhandlere for de øvrige 127.000 regionalt ansatte lige endnu engang havde sagt Nej til.  Det  har skabt en drømmesituation for arbejdsgiverne og regeringen.

Dennis Christensen var i nat ude med hvor mange én-gangs puljer til indbyrdes slagsmål, han havde fået som betaling. Men der blev ikke sagt noget om prisen. Men det står klart, at en del af prisen er, at betalt frokost for at stå til rådighed ikke blev overenskomstsikret.

APKs formand Dorte Grenaa siger:
– LO-toppen og Dennis Christensen har ikke bare solgt de fælles OK-krav, de har solgt en historisk chance for en fælles løsning – solgt det for en pose penge. Folk er vrede med god grund.

– Der har ikke tidligere været så stor solidaritet blandt de offentlige ansatte og så stor opbakning i befolkningen. De offentlige arbejdsgivere var i den grad presset af kravet om fælles løsning og så stikker LO-toppen en kniv i ryggen på bevægelsen.

Dorte Grenaa fortsætter:
– Det er klart at der må stemmes NEJ til et sådant forlig – og andre rådne forlig om de måtte komme. Og så bør der protesteres synligt – også blandt FOA-medlemmer – mod, hvad man kun kan kalde LO-fagtoppens forræderi.

Fagtoppen har desværre en lang historie og tradition for at sælge medlemmers krav. Bare ved sidste års overenskomst på det private arbejdsmarked solgte LO-toppen 37-timers arbejdsugen og åbnede for 42 timer.

Det bedst opnåelige resultat var at holde fast fælles løsning med kravene opfyldt for alle.

Den bedste støtte til de øvrige områder er at holde fast i den fælles ok-kamp og ikke smide den på gulvet.

Se også

Solidaritet med lærerne! Kravet om arbejdstiden er fælles for alle
KPnet 23. april 2018

Fælles solidaritet skal bære OK-kampen igennem
KPnet 18. april 2018

Klassekamp: Fagtoppens og ‘arbejderaristokratiets’ negative rolle
Af Dorte Grenaa,  KPnet 13. marts 2018

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 KPnet 25. april 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater