Farvel til Kongehuset – Af Oktober Radio Århus

Udsendelsen 17. februar 2018

I dagens udsendelse når vi vidt omkring.

Først i programmet kommer vi ind på offentlige overenskomstforhandlinger. De ser ud til at være kommet i gang, her i weekenden. Efter at KL har forhalet og forsinket arbejdet, og  reelt har nægtet at indgå i realitets forhandlinger om arbejdstidsaftale før deadline.
De offentlige fagforeninger mødes søndag morgen og vil her gøre fælles status på nogle af de store knaster i forhandlingerne som løn, lærernes arbejdstid og den betalte frokostpause.

Dernæst kommer vi ind på historien om at Danmark ikke vil tage sine syrienskrigere tilbage. Der er blevet tilbageholdt et ukendt antal udenlandske ISIS-krigere i Syrien, af USA´s  samarbejdspartnere. Det er usikkert hvem der har tilbageholdt dem og i hvis varetægt de er.
Men det er helt sikkert at Danmark ikke har lyst til at tage nogle af sine egne borgere tilbage, de skal i stedet retsforfølges der hvor kriminaliteten er udført, siger forsvarsminister Claus Hjort… Det mener han bare heller ikke, fordi de vil meget nødig have at de kommer for en domstol i Syrien.
En domstol med en retfærdige rettergang kunne jo risikerer at føre til afsløringer af, hvordan de blev rekrutteret til at tage af sted i første omgang.

Siden onsdag har historien om Prins Henriks død og kongehuset kørt i døgndrift. Det giver anledning til at kræve alt det religiøse og royale vås ud af grundloven. Danmark bør blive en moderne stat uden monarki og statskirke.
Musik nummeret er ”Farewell to the Crown” med Chumbawamba feat. The Oyster Band.

Til sidst taler vi om en bog af Jonathan Taplin ”Move fast and break things” ,der netop er udkommet på dansk. Forfatteren er tidligere manager i musikbranchen, og han er træt af at de store IT-virksomheder, der har forgyldt deres ejere, mere eller mindre lever af at distribuere udøvende kunstneres musik og film gratis.

Bogen tager fat i nogle af de visioner der er med til at sætte Internettet i gang, og fortæller så hvordan nogle få monopoler her små 20 år efter har sat sig på hovedparten af indtægterne, mens mange af de der rent faktisk producerer indholdet der deles på internettet må gå for lud og koldt vand.

Internettet er også historien om at teknologi ikke af sig selv ændrer ved samfundets karakter, vi lever stadig i kapitalismen og “fri adgang” til informationer har ikke i sig selv ændret en tøddel. Revolutioner kræver god gammeldags bevidst organisering.

HØR HELE UDSENDELSEN HER

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 

KPnet 18. februar 2017

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater