Danmark på vej til angrebskrige i cyberspace

NATO står i spidsen for  global oprustning og krigsforberedelser på alle felter. At føre angrebskrig i cyberspace er også et mål for militæralliancen, og Danmark er igen med helt fremme.

cyberwar

Militæralliancen NATO er et centralt redskab i USA’s globale politiske, økonomiske og militære strategi for at sikre amerikansk global dominans. NATO bringes i spil i alle USA’s angrebskrige på globalt plan.

Det er indlysende, at det ikke er en forsvarsalliance, som propagandaen siger. Det er heller ikke, som under ’den kolde krig’, en alliance, der begrænser sig til det atlantiske område – Europa og Nordamerika. Det er en global krigsmagt.

Især siden Anders Fogh Rasmussen blev dansk statsminister i 2001 har Danmark under alle senere regeringer søgt en plads i forreste række i alliancen som væbner for USA. NATO står i spidsen for en dødsensfarlig global oprustning.

Det er amerikansk politik at kunne føre samtidige krige på alle kontinenter, og det er også et prioriteret mål at inddæmme og militært omringe de to andre nye kapitalistiske stormagter Kina og Rusland.

I Europa har NATO rykket sine forposter helt frem til den russiske grænse fra nord til syd – på trods af tidligere løfter fra USA. Det skaber nye spændinger, som har en tendens til at forstærkes.

Senest er Østersøen ved at udvikle sig til et nyt spændingsfelt i en ny kold krig og en ny oprustningsspiral. Norden er ikke længere et relativt afspændt område. De baltiske lande og Polen er centrale brikker i oprustningsspillet mod Rusland, der også svarer igen med forstærket oprustning og trusler om mere.

De nordiske lande er alle involveret i dette farlige spil som NATO-medlemmer eller som Sverige som ’værtsland’. Gigantiske militærøvelser i Østersøen og i nordiske lande, som også inddrager Polen og de baltiske lande, øver angrebskrig helt tæt ved den russiske grænse. Den seneste af slagsen – en af tre samtidige på NATOs nordflanke – er den største nogensinde i Østersøen. Den omfatter 30.000 mand fra forskellige lande.

Det har fået den tyske udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier til at tage bladet fra munden i en indtil nu uset offentlig kritik. Han anklager i et interview i Bild Nato og USA for ‘krigsophidselse’ i forbindelse med øvelsen, hvor 30.000 soldater deltager.

– Det, som vi lige nu ikke skal gøre, er gennem sabelraslen og krigsophidselse at opflamme situationen yderligere. Den som tror, at vi med symbolske kampvognsparader på alliancens østgrænse kan skaffe mere sikkerhed, tager fejl, siger Steinmeier.

Se
Tyskland: Nato bør ikke rasle med sablerne over for Rusland

Et nyt felt i NATOs globale oprustning og krigsforberedelser er  krig i cyberspace. Her foregår der hurtige udviklinger, og Danmark står klar til at deltage i angrebskrige under alliancens ledelse.

Cyberkrig er dels et særligt kampområde, men også et krigsafsnit som en del af større krige. Indbefattet krige med ’rigtige’ våben, mænd og bomber.

– Cybervåben er den digitale atombombe, og der skal så lidt til at skabe så ødelæggende en kraft på cyberområdet… Ligesom vi har udarbejdet nukleare scenarier og planer for brug af atomvåben, vil man nu overveje brugen af cyber som militært redskab, siger Flemming Pradhan-Blach

Danmark er siden 2014  i færd med at opbygge en militær cyberenhed med mandat til ’offensive operationer’.

Ifølge krigsministeren vil Danmark være parat til at indgå i NATOs cyberaktioner, men vil ’tage stilling fra sag til sag’. Peter Christiansen konstaterer, at Danmark på cyberrområdet ’i forvejen er blandt de førende i NATO-kredsen’.

Læs mere om forberedelse til cyberkrig og Danmarks rolle hos Politiken i Pressreader

NATO baner vejen for angreb i cyberspace

 

KPnet 20. juni 2016
 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater