Folkebevægelsen mod EU: Grundlovsmøde i Aarhus

Folkebevægelsen kaldte til grundlovsmøde i den grønne Riis Skov, hvor Kirsten Normann Andersen, formand for FOA i Aarhus og Rina Ronja Kari, EU- parlamentsmedlem for Folkebevægelsen mod EU var talere. Dagen bød også på musik fra Det Røde Kor, sommervejr og en god og hyggelig skovtursstemning.

Se video fra dagen her

Begge talere måtte konstatere at trods sejre i kvindernes kamp står vi overfor store hindringer for både ligestilling og demokrati. Rina Ronja kunne f.eks. fortælle om Grækenland, hvor EU kun formelt ’tillader’ græske parlamentsvalg, mens de forlanger at diktere politikken med fortsætte nedskæringer og milliardafdrag.

Og hvor der også i Danmark ligger tilsvarende EU-diktater bag reformer, hvor partier tager fra de fattigste i samfundet og giver til de rigeste igennem skattereformer, kontanthjælpsreformer, dagpengereformer, folkeskolereformer, efterlønsreformer…

Altsammen ødelæggende for ligestilling og demokrati.

Vi står snart overfor en folkeafstemning om EU’s retsundtagelse/retsforbehold, hvad Rina også kom ind på med disse spørgsmål:

– Ønsker jeg, at det skal være EU, der bestemmer hvad der er lovligt/ulovligt? Og ønsker jeg, at de også skal fastsætte strafferammerne?
– Og hvad med retssikkerheden? Er det mon godt for vores retssamfund, hvis EU kan bestemme over hvilke rettigheder en tiltalt har – eller et offer? Og hvordan en retssag skal føres?
Hvis du svarer nej, så har du også svaret på, hvad du skal stemme, når afstemningen kommer.

 

Læs Rina Ronja Karis tale hos Folkebevægelsen mod EU-Århus

Nej tak til nye kampfly var med til grundlovsmøde – militarisering og våbenindustri er i vækst i EU

EU betyder en stadig stærkere politisk og økonomisk union, der selv sætter lovene på alle felter. Der findes ingen demokratiske mekanismer i systemet der giver os mulighed for at ændre retningen. Derfor sætter Folkebevægelsen som mål at få Danmark helt ud af EU

Netavisen 8. juni 2015

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater