EU partierne bruger skræmmekampagne og terrorfrygt  

EU-partierne lokker med en såkaldt ”tilvalgsordning”, som blot betyder, at japartierne får et tagselvbord til selv at give mere magt til EU, uden at befolkningen bliver hørt. Derved svækkes demokratiet endnu en gang.

Kun ved at bevare hele retsundtagelsen kan vi frit bestemme over retspolitikken og stadigt samarbejde internationalt imod kriminalitet.


Vedtaget på Folkebevægelsen mod EU i Århus’ generalforsamling den 19. marts

Statsminister Helle Thorning Schmidt påstår, at Danmarks retsundtagelse er et problem for vores sikkerhed og tryghed. Hun bakkes op af de øvrige EU partier, SF, S, R, V, og K.

EU partierne misbruger attentaterne i Paris imod Charlie Hebdo og en ung mands skyderier i København den 14. februar til at gennemføre yderligere indskrænkninger af borgernes almindelige retssikkerhed.

Socialdemokraternes EU ordfører Morten Bødskov spiller på terrorfrygten ved at påstå, at retsundtagelsen skal væk, hvis Danmark skal kunne deltage i det fælles europæiske politi-samarbejde Europol. Ifølge Europols hjemmeside har 18 lande udenfor EU dog et samarbejde med Europol.

Ingen i EU har en interesse i, at Danmark skal være fristed for international kriminalitet, så Danmark kan sagtens få et tæt samarbejde eller en mellemstatslig parallelaftale om Europol, som fx Norge har. Dette fortier jasiden.

Vi får ikke et mere trygt samfund ved at give EU håndsret over vores retspolitik. EU skal ikke bestemme om vi danskere skal overvåges. EU skal ikke blande sig i vores retsplejeregler eller udstikke størrelsen for straf ved lovovertrædelser.

EU’s overnationale terrorlovgivning har haft stor skade for fredsarbejdet i verden. I stedet for at give EU mere magt over retspolitikken bør vi gøre som Norge og takke nej til EU’s terrorlister og opprioritere fredsarbejdet i FN.

EU partierne vil fjerne hele undtagelsen og give fuld suverænitetsafgivelse over retspolitikken. I stedet lokker de med en såkaldt ”tilvalgsordning”, som blot betyder, at japartierne får et tagselvbord til selv at give mere magt til EU, uden at befolkningen bliver hørt. Derved svækkes demokratiet endnu en gang.

Kun ved at bevare hele retsundtagelsen kan vi frit bestemme over retspolitikken og stadigt samarbejde internationalt imod kriminalitet.

Gå med i kampen for at bevare vores retsundtagelse.
Støt op om Folkebevægelsen mod EU.

Folkebevægelsen mod EU i Århus

Netavisen 23. marts 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater