Tyskland efter Charlie Hebdo: Store demonstrationer mod fremmedhad

Den fremmedfjendske organisation Pegida forsøger nu på udnytte attentatet mod Charlie Hebdo til en vitaminindsprøjtning til deres bevægelse og marcherer under sloganet “Jeg er Charlie”. Dette har de overlevende på Charlie Hebdo på det kraftigste frabedt sig. Store demonstrationer i Tyskland mandag vendte sig mod Pegida og mod fremmedhad. I øjeblikket forsøger Pegida også at vinde fodfæste i Danmark, hvor moddemonstrationer organiseres.

Den racistiske og antimuslimske bevægelse Pegida med nynazistiske drivkræfter har gennem nogle måneder opereret i Tyskland med deres ‘mandagsdemonstrationer’.

Her forsøger de at piske modsætninger op og sætte befolkningsgrupper op mod hinanden. For at aflede fra en fælles kamp mod EU’s kriseangreb mm. udpeges ‘de fremmede’ som årsagen til samfundets problemer, med propaganda der bygger op til “civilisationernes sammenstød” og krig mod muslimer.

Op til Pegidas demonstration i Dresden skrev de overlevende tegnere på Charlie Hebdo:

“Vi, de franske og fransktalende kunstnere, er chokeret over mordet på vores venner. Vi væmmes over at højreorienterede kræfter forsøger at udnytte dette til deres egne formål. “Pegida, forsvind!!”

100.000 i demonstration mod fremmedhad

I Tyskland gik omkring 100.000 menesker mandag i demonstration mod Pegidas fremmedhad. Demonstrationerne i en række byer samlede flere end Pegidas egne. Det er langt det største antal som modbevægelsen har samlet indtil nu.

I Dresden, Leipzig, München, Saarbrücken, Hannover, Düsseldorf, Rostock, Schwerin, Stralsund, Landau, Speyer og Mainz var der store demonstrationer mod Pegida-bevægelsen og mod fremmedhad.

Flere steder brugte man parolen “Licht aus” og slukkede lyset på offentlige bygninger.

Flere underskriftsindsamlinger er i gang mod Pegida. Bl.a. under overskriften “Wir sind Charlie – Wir sind nicht Pegida”.

Pegida.dk

Pegida og lignende strømninger opererer på europæisk plan og forsøger i øjeblikket også at vinde fodfæste i Danmark. Et forsøg i Haderslev gennem SIAD (Stop Islamiseringen af Danmark) samlede kun ganske få tilhængere, mens en moddemonstration samlede 400-500 mennesker.

Pegida og tilsvarende organiseringer må afvises og stoppes hvor end de stikker deres grimme fjæs frem.

D. 19. januar demonstreres der i København og der planlægges i øjeblikket demonstrationer i andre byer, hvor Pergida forsøger at vinde frem.

Mandag d. 19. januar Søtorvet kl. 17

Demonstration mod Pegida-DK


Se flere tegninger hos Karikaturisten gegen Pegida

Zehntausende erheben sich gegen Pegida
N-TV 12. januar 2015

Danske højreradikale kopierer antimuslimske mandagsmarcher
Redox 9. januar 2015

Netavisen 13. januar 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater