Mød Rina Ronja Kari: EU-modstandens nye ansigt

 På Folkebevægelsens mod EU’s landsmøde sidste weekend blev den 28-årige Rina Ronja Kari valgt til spidskandidat ved EU-parlamentsvalget den 25. maj. Det længe planlagte debatmøde i Mediestedet Oktober Bogcafé om EU og finansloven og om unionens indflydelse på kommunerneer er en rigtig god lejlighed til at møde EU-modstandens nye ansigt.

 Rina Ronja Kari på talerstolen ved Folkebevægelsens landsmøde oktober 2013 Foto: KP

Rina er opfostret af og med Folkebevægelsen. Trods  sin unge alder har hun  to gange tidligere været opstillet til EU-parlamentsvalg, der finder sted hvert femte år. Hun har været medlem af Folkebevægelsens landsledelse siden  2004 og talsperson siden 2008.

Sammen med den 40-årige Lave K. Broch (bestyrelsesmedlem i tænketanken Agenda)  og den 54-årige Ole Nors Nielsen (næstformand i 3F, Aalborg) vil hun tegne Folkebevægelsen mod EU i medierne ved det kommende EU-parlamentsvalg.

Rina bliver Søren Søndergaards afløser. Han har tilbudt at trække sig fra EU-palamentet allerede inden valget i maj, så Rina kan overtage pladsen inden valget for alvor brager løs.

Der er samtidig gode udsigter til, at Folkebevægelsens enlige mandat kan få følgeskab af mindst en mere. Junibevægelsen nedlagde sig selv efter sidste EU-valg, og Enhedslistens medlemmer afviste i foråret partiledelsens anbefaling om selv at stille op som parti og i stedet i fortsat støtte Folkebevægelsen. Rina er også medlem af Enhedslisten.

Folkebevægelsen repræsenterer for første gang i næsten to årtier EU-modstanden uden konkurrence. Kun Dansk Folkeparti skilter med en slags EU-modstand for at opsuge den stadig voksende utilfredshed.

Finanslov, komunalvalg og EU

Debatmødet i Oktober Bogcafé har været planlagt før Folkebevægelsens landsmøde og valget af Rina som spidskandidat. Temaet er EU’s indflydelse på finansloven og på kommunerne og deres økonomi.

I en klumme op til kommunalvalget har  Rina denne opfordring:

– Når din kommunalvalgskandidat siger, at han eller hun vil arbejde for, at kommunen køber lokalt – eller dropper udbud på alle mulige tåbelige ting eller bryder de økonomiske rammer, ja, så må du som vælger stille spørgsmålet: Vil du gennemføre disse ting, selv hvis EU ikke giver dig lov?

Se
”Hvorfor egentlig holde kommunalvalg?”
http://modkraft.dk/blog/rina-ronja-kari/hvorfor-egentlig-holde-kommunalvalg

Ifølge en undersøgelse fra Kommunernes Landsforening er 53 pct. af punkterne på kommunalbestyrelsernes dagsorden helt eller delvist påvirket af EU

De kommunale udgiftsrammer fastholder en reaktionær nedskæringskurs, som dikteres i hele EU og er fastlagt af regeringen og folketinget med EU-toppens blå stempel.

Hvad er situationen? Og hvad kan der gøres ved den?

Debatmøde i Oktober Bogcafé København  tirsdag den 5. november kl. 19

Oktober Bogcafe
Vester Fælledvej 1B
1750 København V
(bus 6A til døren)

Mere info på
Oktober Kultursted

Se også  facebook event
Finansloven – dikteret fra EU? – og indflydelsen på kommunernes økonomi

Netavisen 3. november 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater