Tyske marxist-leninister forenet i en organisation!

Fælles kommunike fra Organisationen for Opbygning af Tysklands Kommunistiske Arbejderparti (ARBEIT ZUKUNFT) og KPD/ML

Søndag den 11. december 2011

Medlemmerne af Organisationen for Opbygning af Tysklands Kommunistiske Arbejderparti (i det følgende kaldt Arbeit-Zukunft) og KPD/ML (Roter Stern) har sluttet sig sammen i en fælles organisation.

Denne begivenhed er en følge af mere end tre års vedvarende solidarisk og kritisk, venskabeligt og godt samarbejde. Ved enhedsprocessens afsluttende fælles samtaler var der ingen væsentlige forskelle i de to organisationers ideologiske og politiske opfattelser, som kunne retfærdiggøre en viderebeståen af to adskilte organisationer over for arbejderklassen

Arbejderklassen i Tyskland er i de sidste år blevet udsat for de skarpeste angreb fra det herskende borgerskab, kapitalen og staten, siden naziregimet blev knust. Vi vil her blot nævne Agenda 2010, og at alle byrder fra den nuværende overproduktionskrise er væltet over på det arbejdende folk. Arbejderne og andre lønarbejdere er i defensiven under denne konfrontation og befinder sig i et konstant forsvar, og bliver til stadighed påtvunget massive tab af deres sociale rettigheder og tilkæmpede fremskridt.

Fraværet af en stærk kommunistisk organisation, der er uforsonlig over for kapitalens interesser, og som ledes af marxismen-leninismens lære, er en hæmmende svaghed, og ikke kun i forsvarskampen imod disse angreb. Både Arbeit-Zukunft og KPD/ML har i flere år forsøgt at opbygge en sådan kommunistisk ledelse, men er bevidste om, at de derved ikke fuldt ud har kunnet honorere de af klassekampen stillede krav.

”Bliv først og fremmest selv enige  indbyrdes!” Det er det krav, der fra arbejdere, ansatte, arbejdsløse progressive og revolutionært sindede mennesker stilles til os og de talrige andre erklærede kommunistiske grupperinger. Med sammenslutningen vil Arbeit-Zukunft og KPD/ML bidrage til at opfylde disse krav fra arbejderklassen.

Sammenslutningen vil forbedre vort arbejde og styrke vore kræfter. For de opgaver, som et erklæret kommunistisk parti må udføre, kan vi heller ikke efter vores sammenslutning blot tilnærmelsesvis opfylde.

Såvel Arbeit-Zukunft som KPD/ML ved, at der ud over os selv og andre organisationer findes uorganiserede, der sympatiserer med socialismen og kommunismen, men som er blevet gjort usikre af de talrige venstre-grupperinger. Vi håber, at vi gennem vores sammenslutning kan tilføre disse mennesker en større tiltro.

Vi er helt klar over, at vi må samarbejde med andre organisationer, der påberåber sig marxismen-leninismen. Derfor har vi ikke blot en målsætning om at blive slagkraftigere i konkrete aktioner, men frem for alt et mål om sammenslutning.

En principløs sammenslutning ønsker vi ikke. De gamle kommunistiske partier har lidt et historisk nederlag, både i de tidligere socialistiske lande, hvor de var ved magten, og også i de kapitalistiske lande. Vi forventer i de videre bestræbelser på en enhed, at der af disse skibbrud – og ganske særligt af nederlagene for de hidtidige forsøg på at opbygge socialismen – vil blive draget skånselsløse konsekvenser: i ideologi og teori, i det politiske program og i forholdet mellem et kommunistisk arbejderparti og arbejderne og de øvrige arbejdende.

Vi lokaliserer årsagen til nederlagene for de socialistiske lande i den fortsatte beståen af kapitalistiske modermærker i henholdsvis den ubevidste eller bevidste nydannelse af kapitalistiske forhold og deres modsvarende klassestrukturer. Uden kritik af den ideologiske tilsløring og klare belysning af disse forhold, uden kritik af revisionismen og uden klarhed og selvkritik kan der ikke være noget nyt tilløb til socialisme. For afklaringen af det forgangne er grundlaget for fremtiden. At tage ved lære, så det ikke går galt igen.

”Uden revolutionær teori, ingen revolutionær bevægelse.” Disse ord af Lenin, anvendt om i dag, betyder simpelthen at indfri denne opgave.

Vores nye, forenede organisation bærer navnet ”Organisationen for Opbygning af Tysklands Kommunistiske Arbejderparti/Arbeit-Zukunft”.  Vi tror, at et nyt og helt tredje navn ville føre til yderligere forvirring.

Begge tidsskrifter vil fortsat bestå, dog med forskellige tyngdepunkter. Avisen Arbeit-Zukunft skal udformes, så den når ud til så mange arbejdende som muligt, også dem, der endnu ikke står socialismen og kommunismen nær. Roter Stern skal – med voksende kræfter – videreføres som det fremtidige teoretiske tidsskrift.

For marxist-leninisternes enhed!

Se også

Tyske marxist-leninister: Frem mod enhed – også om holdningen til DDR
KP 22, 2011

Tysk naziterror – støttet og plejet af staten
KP 23, 2011

Netavisen 29. december 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater