Drop anklagerne mod klima aktivisterne nu!

Støtte demonstration
Torsdag, 11. Marts 2010, klokken 16.30

Start: Palæstinas plads  > forbi Byretten >  til Christiania med folkekøkken

Under klima topmødet i København blev omkring 2000 mennesker frihedsberøvet, mens de blandt tusinder af andre aktivister fra hele verden, forsøgte at få deres stemmer hørt og sætte en politisk dagsorden i klimadebatten. Cirka 20 folk blev varetægtsfængslet, hvoraf der i dag er 7 personer der står overfor yderligere retsforfølgelse og potentielt hårde domme. De 7 personer er anklaget på baggrund af at organisere lovlige demonstrationer.

Igennem hele år 2009 udøvede den danske regering og det danske politi, en intens kampagne imod dem, der forholdt sig kritisk til det storpolitiske klima topmøde. Værktøjerne var et massivt skræmmebillede i medierne af demonstranter og aktivister, samt en oprustning af våben og økonomiske resourcer til politiet. Regeringens tiltag var den nye Lømmelpakke, der nu bliver brugt til yderligere kriminalisering af politisk aktivitet. Disse værktøjer blev brugt til præventivt at anholde totusinde mennesker, aflytte telefoner, udspionere og ransage private hjem og overnatningsteder, samt generelt at undertrykke ytringsfriheden. Vi er mange der er rystede over denne behandling og den udvikling det såkaldte demokrati har taget.

Vi kræver, at denne kriminalisering af politiske bevægelser stoppes nu! Og at den danske regering med det samme dropper alle anklager mod dem, der er anklagede på baggrund af at organisere lovlige demonstrationer, samt alle anklager mod andre, der blev anholdt under COP15. Anklagerne er ubegrundede og bliver brugt til at retfærdiggøre politiets ekstreme brug af magt og til at skræmme befolkningen fra at bruge deres ytrings- og forsamlingsfrihed.

De første retssager mod de 7 anklagede aktivister starter 16. marts og fortsætter 19.marts. De to der skal for retten er Natacha Verco og Noah Weiss, de blev begge præventivt anholdt og har været udsat for 3 ugers varetægtsfængsling, ubegrundet isolation og står nu til yderligere fængsling, høje bødestraffe samt udvisning fra Danmark.

Duk op på Palæstinas Plads, Torsdag 11. marts 16.30

Ingen enkeltpersoner kan gøres ansvarlige for en hel bevægelse!

For mere Info:
http://www.cop15repression.info/

Se også KPnetTV


Free the Climate Prisoners

Demonstration 18. december 2009

 

 

Netavisen 25. februar 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater