Revolutionær sommerlejr 2009 skudt i gang

Revolutionær sommerlejr 2009 på Vestsjælland startede i går med entusiasme og mange unge deltagere. Den fortsætter frem til søndag den 9. august. Man kan stadig nå at deltage for  en enkelt dag eller to.

Programmet har udviklet sig gennem de sidste måneders forberedelse.

Torsdag formiddag er det velfærds-kampen, der bliver vendt,  og offentligt ansatte, privat-ansatte og arbejdsløse trækker den situation op som den store del af befolkningen oplever nu.
I løbet af dagen er der praktiske workshops og en introduktion til marxismen.

Om aftenen er der oplæg fra en kammerat fra APK’s græske broderorganisation om oprøret i Grækenland sidste år, om det enorme omfang, om optakten og om hvad det var, som fik tusinder af især unge grækere på gaden.
Samme aften er der tyrkisk aften med sange, digte, kædedans, god mad og åbne arme.

Fredag formiddag er det vores kultur der er i fokus, om hvor vi kan lave et alternativ til den borgerlige og ensrettede kultur der vælter ud af fjernsynet, radioen og bøgerne. Det handler om former og indhold, rammer og billeder, tekster og ord osv.

I løbet af dagen er det den danske udlændinge-lovgivning der får et spark, hvilket man kan lære alt om i den kamp-sports-workshop der er senere på eftermiddagen.
Fredag aften er klima-aften og ‘Shut it down’ kommer og fortæller om den storstilede masse-aktion der planlægges til efteråret.

Lørdag diskuterer vi de kampe som den revolutionære og progressive bevægelse står overfor og skulle kæmpe. Diskussionen går også på hvordan man slås for noget helt aktuelt og konkret og samtidig er en styrkelse af kampen for en anden verden og for socialisme.
Lørdag efter middag kommer Frede Klitgård (formand for aktive modstandsfolk) og fortæller om modstandskampen, om hvordan modstandsbevægelsen arv er blevet forvaltet og forvansket gennem årtiers borgerlig presse og historieskrivning, og hvordan det er med til at skabe grobund for en gentagelse af historien.

Lørdag aften er der god mad, dans, sang og gang i den, når lejren skal sluttes af på ordentlig vis.

Man kan lmelde sig til for en enkelt dag hvis der skulle være et oplæg, der særlig interesserer én, og man ikke kan/vil komme hele lejren. Eller deltage i afslutningsfesten lørdag.

Kontakt Revolutionær sommerlejr
sommerlejr2009@yahoo.dk

Revolutionær sommerlejr arrangeres af  DKU, APK og Foreningen Oktober.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater