Med DKU på lejr fra Dk til Rio

Kommunistisk Politik 15, 2008

Årets sommerlejr, arrangeret af DKU, løb af stabelen i uge 29. Den var fuld af både intensitet og afslapning og revolutionær gejst. Nu starter den internationale antiimperialistiske og antifascistiske ungdomslejr i Rio, Brasilien.

Der laves nye revolutionære sange - Marie og Eva på DKU-lejr 2008

Marie og Eva øver nye revolutionære sange på sommerlejr 2008

Hovedtemaet på Sommerlejr 2008 blev at lægge grunden til et ungdomsprogram for en vej ud af den accellerende krise, som rammer de unge hårdt med voldsomme prisstigninger, vanskeligheder ved at finde boliger o.s.v.

Også den globale miljøkrise indgik i diskussionerne – og det blev slået fast at både kampen for miljøet og mod krigene må være vigtige bestanddele af et sådant kampprogram for ungdommen i dag.

Et særligt seminar om revolutionær kunst og kultur i dag var meget vellykket og afstedkom en række skabende bidrag – digte, beretninger, fotos og nye revolutionære sange.

Et af digtene gengives herunder:

Rygning forbudt – i Danmark

En hilsen til digteren B.C. Andersen fra deltagerne på DKU’s antiimperialistiske og antifascistiske sommerlejr.

I Danmark er det forbudt at skade sig selv med tobak,
folketinget har ansvarligt og myndigt pålagt os dette,
så steder på over 40 m2 siger farvel og tak,
til rygerne – med statsautoriseret etikette.

Demokratiet virker sådan til de flestes bedste,
beskytter og værner os mod dumhed og ignorance,
viser os klogt, at uden røg kan man sagtens feste,
at den danske kløgt og empati er i balance.

Kun de demokratisk udvalgte må ryge,
intelligente missiler, smarte bomber, et helt arsenal.
Så ingen af passiv rygning bliver syge,
kun røgen i Falluja er helt legal.

KD

21. Antiimperialistiske og Antifascistiske Ungdomslejr, Brasilien 2008

Nogle enkelte af deltagerne nåede lige en kort pause, inden de drog videre mod fjerne kyster – til den 21. internationale antiimperialistiske og antifascistiske Ungdomslejr, der i år finder sted i Brasilien. Lejren forventes at samle 7-800 deltagere, flest brasilianere selvfølgelig, men også mange fra det latinamerikanske kontinent, og nogle mindre delegationer fra Europa, Afrika og Asien, heriblandt den danske.

 En deltager skriver:
”Så er vi vel ankommet til Rio de Janeiro, og bortset fra et ualmindeligt sløvt toldvæsen (hvor lang tid kan det tage at stemple papirer?), gik turen fint. Vejret er smukt – blå himmel, flot solskinsvejr og behagelige temperaturer. Vi fik en første smagsprøve på latinamerikanske tider i går, hvor et ‘kort visit’ paa et kontor blev til 3 timers ventetid (jeg tror nu mest det var uheld… de virker ret velorganiserede og tjekkede). En aftentur paa stranden i Copacabana med frisk kokosmælk og bare tæer i Atlanterhavet rådede dog fint bod paa det.

Brasilianerne er stolte af Rio, og det forstår jeg så udmærket. Her er snavset, fattigt, grimt og stinker – men på trods (og måske lidt på grund) af alt det, er det nok den smukkeste by, og en af de mest behagelige, jeg har oplevet. Vi bor i en gammel bydel med små brolagte gader, planter overalt, åndssvagt stejle bakker og trapper og dejlige lejligheder.

Selve lejren starter den 26. Indtil da kommer vi til at hjælpe med forberedelserne og lege turister i fritiden.”

Se mere på
www.eijaa.org

Netavisen 23. juli 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater