Universal Daughter –

Et nyt intenst fortættet, stærkt musikalsk og politisk højdepunkt for Annisette og Savage Rose

Af B.C.Andersen
Kommunistisk Politik 23, 2007

Universal Daughter Cover

Det ny album med Savage Rose er en kunstnerisk og menneskelig pragtpræstation af Annisette, som har skrevet teksterne til alle 9 sange og melodierne til seks. To har datteren Naja  sat i musik, og Thomas Koppel har komponeret og stået for indspilningen af ’Happy Day Angel’. Naja Koppel står for billeder fra Savage Rose-rejser verden over og for designet af den smukke bog, denne flammende tropiske CD ligger i.

Thomas Koppels ånd er med i Savage Roses nye album ”Universal Daughter”, det første efter hans pludselige og alt for tidlige død. Et album, og et stort skridt videre på Savage Roses musikalske rejse.

Fra de højeste bjergtinder, fra dybet af et bankende hjerte, lyder Annisettes sang ud over kloden:
”I don´t wanna be / Part of your wars / Part of your crimes / I don´t wanna be / Silent, watchning / Protect your lies /
Greed, greed, greedy / Makes the world go insane / I call the spirits in the whirling dust / To help me make the change
I hear them coming / All the betrayed people / I hear them coming now / On their wounded wild ponies / I hear them coming / Slaves from the hidden shacks / I hear them coming / All their little babies / On a flood of tears…”

Med en stemme, understøttet af spansk guitar, i en flamenco-inspireret komposition, som får ens følelser til at sitre, dirre, ens nethinde til at flamme med billeder af ofrene for Wall Streets, Det Hvide Hus´ forbrydelser ud over kloden. Krigene, hungerkatastroferne, sygdommene, forureningen, og ødelæggelserne, profitbegæret er skyld i. Men også flamme med billederne af længslen, håbet, forandringen, som sprænger sig vej med fred, kærlighed og retfærdighed.

Annisette har gennem alle årene været en poetisk og politisk stærk sangskriver, som formår at forene det dybe personlige med et universelt alment menneskeligt udtryk. Som komponist viser hun sig at være i besiddelse af et stort potentiale, som sammen med teksterne gir hende to ben at stå og gå videre på.

Naja Koppel har komponeret albumets titelnummer Universal Daughter og Savage Rose (Take me higher) og leveret nogle helt enestående billeder og et fotodesign, der ud over det musikalske indtryk får albumet til at fremstå som en stærk visuel oplevelse.

På skæringen Filiberto med tekst og musik af Annisette, som er en hyldest til den puertoricanske frihedshelt og trompetist Filiberto Ojeda Rijos, der sine sidste år levede i bjergene og dyrkede blomster, men i efteråret 2005 blev myrdet af amerikanske specialstyrker, spiller Thomas klaver til Annisettes musik og tekst. Den blev lavet i Puerto Rico, og man hører frøerne kvække. Det blev noget af det sidste, Anisette og Thomas lavede sammen.

I Annisettes gribende sang om savn Lost in a jungle hedder det:
”Lost in a jungle / in a silent rain / Got to find my way out / Before the darkness takes the day / You whisper to me / So sure I can hear / You whisper to me / Now you´re on your own, baby / No, you´re not alone baby / You´re not alone …”

Nej, Annisette, du er ikke alene, din stærke sang taler til hjerterne, styrker og befæster drømmene, længslerne, håbene. Kærligheden og din sang til livet, der er en ubetinget del af den fælles kamp for en bedre verden, gir styrke og kraft.
Du har leveret et fantastisk album, det bedste fra den danske musikscene i år!

BCA

En hel stribe fremragende musikere medvirker – heriblandt guitaristerne Flavio Rodrigues (flamenco), Staffan Astner og Rune Kjeldsen, Kasper Tranberg (trompet mm), Santana-percussionisten Raul Rekow, Palle Hjorth (piano, harmonika),  bassisten Anders Christensen og trommeslageren Anders Holm Jensen. Som i de sidste mange år er kernen i koret Naja Koppel og Aisha Thorsen.

Hør nogle af numrene her – bl.a.

Savage Rose (Take Me Higher)

Fly wild flower, fly / Fly from place to place / Leave your gypsy blanket / For the lover’s bed /
The song of thousand tales / Carried by the wind / Fly free yearning soul / Fly free savage rose

Take me higher …

To the deep horizon / The mirror in your eyes / Carry love and wisdom / The song that never dies /
To the fields of sorrow / Our mother with her broken heart / Fly wild flower, fly /
Savage rose, soul of mine

Take me higher …

Soul of mine / Take me higher / Won’t you take me higher /
Higher, higher / Take me higher / Higher

Annisette

Netavisen 21. november 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater