Truslen om servicedirektivet er et skridt nærmere

Af Ole Krarup, Folkebevægelsen mod EU:

– Når EU-Kommissionen følger EU-parlamentet, viser det at servicedirektivets chefarkitekt er tilfredse med det kompromis, som stadig er en trussel mod samfundet, udtaler Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU

EU-Kommissionen er nu kommet med et nyt forslag til servicedirektiv, efter at EU-parlamentet i februar vedtog en række ændringsforslag.
– Kommissionens forslag ser ud til at lægge sig tæt op af de ændringer, som et flertal i EU-parlamentet har vedtaget. I parlamentets store partier er der uden tvivl tilfredshed. Men det er der ingen grund til hos de mange millioner borgere i EU-landene, som har været bekymret for og demonstreret imod servicedirektivet, udtaler Ole Krarup, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Kommissionen er servicedirektivets chefarkitekt. Kommissionens nye forslag er udtryk for, at den politiske retning fastholdes, selvom tempoet måske sættes nogle takter ned. Og retningen er intet mindre end en grænseløs markedsgørelse af samfundet som vil kunne beskadige vigtige samfundsområder som beskæftigelse, forbrugerinteresser, forholdene på arbejdsmarkedet, miljøet og mange andre politikfelter.

En yderligere pointe er, at EF-domstolen får betydelig mere magt, eftersom en række bestemmelser er formuleret så uklart, at de kræver en EU-juridisk afgørelse. Og EF-domstolen dømmer næsten altid til fordel for markedskræfternes frie udfoldelse på forbrugernes, lønarbejdernes og miljøets bekostning, mener MEP Ole Krarup, der i mange år har været juridisk professor ved Københavns Universitet.

Folkebevægelsen Mod EU

Netavisen 6. april 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater