Et væld af aktiviteter på Danmarks Sociale Forum 3.-5. februar

Af Gerd Berlev
Kommunistisk Politik 1, 2006

Over 100 workshops, paneldebatter, diskussioner, prøv-selv-aktiviteter osv. foruden et væld af musikoplevelser og en hel filmfestival er i skrivende stund tilmeldt det Sociale Forum, der finder sted i København på Frederiksberg gymnasium og seminarium fra fredag kl. 16 til søndag kl. 16.

Der er små og store organisationer, fra studerende til efterlønnere, og mange nationer er repræsenteret: Argentina, England, Irak, Norge, Palæstina, Sverige, Uganda, USA, Venezuela og sikkert også flere.

Bredden går fra Poul Nyrup på den yderste højrefløj til Haj Ali Al-Quasi (hættemanden fra Abu Graib) og fredsaktivisten Ulla Røder, fra et foredrag om klassisk homøopati til et større arrangement om ”Mad med smag” til ”Fabriksbesættelser i Argentina” og ”Ghettoungdommens revolte i Europa”, fra foredrag om at ”brænde uden at brænde ud” til aktiv deltagelse i Garrote: ”Forsvaret mod de magtfulde ved hjælp af en kniv, stok eller machete, som i generationer er blevet øvet i dybeste hemmelighed blandt fattige venezuelanere”.

Man kan bevæge sig fra ”Bæredygtige bosætninger i Danmark” til ”Isolation under varetægtsfængsling”. Fra de studerendes kamp over fagbevægelsens krampetrækninger til krigsmodstanden i Danmark i alle afskygninger. Fra et væld af indfaldsvinkler til EU, men ingen, der kræver Danmark ud af det forræderiske fællesskab til en afklædning af de omfattende angreb på demokratiet, der foregår i disse år med lovgivninger i skyggen af den 11. september. Fra et kulturprogram, der stiller skarpt på ”kampens vej” – til ”afslappede sambarytmer”!

Er du studerende eller underviser, kan der lægges hovedtemaer, der kan følges omtrent hele weekenden, som f.eks. de studerendes kamp, krigen i Irak, demokrati og tortur, EU, økologi, angreb på kulturen, angreb på velfærd og arbejdsvilkår, integration, racisme, nazisme, kvinder, medier, demokrati, teori og strategi for et andet samfund, Latinamerika, Norge, Cuba, progressiv kunst, Social-Forum-bevægelsen.

Som en god måde at bruge weekenden på kan jeg anbefale:

Torsdag : Gratis koncert på PH-caféen: “The other US and the other UK ”.

Fredag: Diskussion om udviklingen af krigsmodstanden i Danmark eller mødet med Bi’lins folkekomité og Riv-muren-ned i Danmark, og fredag aften: ”Modstandens viser – visornas motstånd”.

Lørdag morgen: Plenumdiskussionen om Irak kræver nok et kvalificeret modspil af folk, der ærligt støtter modstanden i Irak mod besættelsen, så der kan du helt sikkert finde mig, men ”Isolation under varetægtsfængsling” eller ”Venezuela på vej mod socialisme” kunne også under andre omstændigheder få mig som deltager.

Lørdag efter frokost: Et must er for mig plenumdiskussionen ”Demokratiske rettigheder og krigen mod terror”, hvor Tony Bonyan fra Statewatch.org deltager. Her vil vi få afdækket, hvordan terrorlovgivningen rækker fra USA over Storbritannien til Danmark og Europa. Ellers kan du tage diskussionen op med fagbevægelsen i ”Fagbevægelsen og fremtiden”. Til pc-nørder er der et lille kursus med teori og praksis om ”Pirateri” og filmene Guerilla Girl og workshoppen om Fabriksbesættelser i Argentina er værd at bruge et par timer på. De lækkersultne kan tage sig en tur forbi NOAH’s lækre smagsprøver på sund mad. Desværre må man vælge.

Lørdag eftermiddag: Var jeg et par år yngre, gik turen helt klart til ”Ghetto-ungdommens revolte i Europa”, men jeg benytter mig nok af den enestående lejlighed til at høre de førende eksperters argumenter for, hvorfor tortur er en trussel mod demokratiet i panelet, ”Tortur – ofre – bødler – terrorisme”, ellers kan du tage debatten op med SFU og DSU om ”Norges røde valgsejr kan danne model for Danmark”, og hvis du er blevet træt af fysisk uvirksomhed, kan du tage et kursus i ”Capoeira – brasiliansk kampkunst”.

Lørdag aften: Hvis jeg var studerende, ville jeg bruge aftenen på opsamlingen af dagens diskussioner i konceptet ”Fra tanke til faktura”, der i dagens løb bevæger sig fra erhvervsretningen af studierne til alternativer. Nu kan jeg i stedet overvære plenumdebatten ”Kamppladser i en imperialistisk verden” eller deltage workshoppen om digitale rettigheder, eller måske er det på tide at surfe lidt rundt og se på, hvad der foregår.

Lørdag efter 21: Endnu er dilemma melder sig: Skal jeg se teater eller høre Anne Feeney synge med en dansk backing-gruppe? Bagefter er der rig lejlighed til at hygge sig med høj eller lav musik, med drinks eller dans.

Søndag: Jeg håber, jeg har overlevet aftenen og er klar til at møde Haj Ali Al-Quasi, manden med hætten, fortælle om Irak og modstanden, men også ”Venstrebølgen i Sydamerika” er et spændende arrangement, igen bliver det svært at vælge.

Søndag eftermiddag: Der håber jeg at høre en del af Harold Pinters nobelpris-tale læst op af en dygtig skuespiller og Christian Sievert m.fl. spille.

Ses vi?

Der kører billige busser fra hele landet, fattigrøve kan købe billetter til hele weekenden for 100 kr.
Følg med på www.socialforum.dk.

Danmarks Sociale Forum 3.-5. Februar 2006
Frederiksberg Gymnasium, Falkoner Plads 2, 2000 Frederiksberg
Entré: Rabat gives til studerende, pensionster, arbejdsløse etc. og fremgår som den laveste entré-pris.
Hele weekenden: 100/200 kr.
Pr. dag: 50/100 kr.

Netavisen 10. januar 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater