Befolkningernes nej gælder EU’s samlede aktiviteter

-Afvis alle skridt i retning af den EU-superstat, som EU-forfatningen var rammerne for, lyder opfordringen til regeringen fra Folkebevægelsen mod EU

Hvis ikke et flertal af befolkningerne i Frankrig og Holland i forsommeren havde afvist EU-forfatningen, skulle danskerne have taget stilling til sagen ved en folkeafstemning i dag. Sommerens meningsmålinger og den efterfølgende tids mindre videnskabelige målinger på internettet viser et klart flertal for et nej.

– Ja-siden undgik en solid øretæve fra befolkningen, da statsministeren aflyste den danske folkeafstemning. Det betyder desværre ikke, at sejren er vundet, udtaler Ole Krarup, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.- EU har dekreteret, at det er tid til refleksion og folkelig debat i den såkaldte tænke-pause.

Men denne “tænkepause” er en afledningsmanøvre: Eurokraterne er i fuld gang med at gennemføre forfatningens magt-centralisering uden hensyn til de folkelige budskaber. Den EU-kontrol og politimagt, der var indbygget i EU-forfatningen, udbygges i stor stil uden hensyn til den demokratiske afvisning af forfatningen. Det drejer sig om arrestordre, adgang til private data, foreningsregistreringer og ca. 50 andre forslag, der pt. ligger i EU’s maskineri, siger Ole Krarup.

– Den afviste EU-forfatning, vi skulle have stemt om i dag, er en logisk konsekvens af Rom-traktatens mål om en stadig snævrere union. Derfor handler befolkningernes nej om mere end EU-grundlovens formelle tekst. – Når den udvikling ikke er godkendt af befolkningerne, bør alle skridt i EU-grundlovens retning afvises. Det burde den danske regering være med til at sørge for. Men det kræver, at modstanden i befolkningen fastholdes, udvikles og styrkes med visioner for en helt anden kurs end den, EU praktiserer, fastslår Ole Krarup.

Netavisen 27. september 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater