EU laver propaganda til skoler  

– EU’s forbrugerkalender er propaganda for EU og burde ikke sammenblandes med forbrugeroplysninger, udtaler Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsens Ungdom mod EU

EU har lavet en særlig forbrugerkalender til de 15 til 18-årige under navnet ”Din EU kalender”. Bogen er sendt til 24 danske skoleklasser og i alt er der lavet næsten 1. mio. bøger til EU’s unge og til unge nordmænd.

– EU’s forbrugerkalender blander gode oplysninger om forbrug sammen med propaganda for unionen. Den dansk bearbejdede udgave af bogen fortæller bl.a. om EU’s historie, men overser helt det danske nej til Maastricht i 1992, Edinburgh-aftalen, Grønlands udmeldelse, at Danmark har stemt nej til euroen og at Færøerne ikke er med i EU samt f.eks. at Irland stemte nej til Nice-traktaten. Derudover mangler bogen mange relevante oplysninger. Bogen omtaler EU’s økomærke, men nævner ikke det danske økomærke og den nordiske svanemærkning og forskellene mellem mærkernes, udtaler Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsens Ungdom mod EU og medlem af forretningsudvalget i Folkebevægelsen mod EU.

– Man kunne som minimum have inddraget de danske forhold i bogen, men grundlæggende er det forkert at blande forbrugeroplysning sammen med EU-propaganda siger Rina Ronja Kari, der også hæfter sig ved at EU-parlamentet omtales som det ”vigtigste multinationale organ i verden”.

– I Folkebevægelsen Ungdom mod EU synes vi f.eks. at FN’s generalforsamling eller FN’s sikkerhedsråd er vigtigere. Men FN omtales slet ikke i bogen, og det på trods af FN’s store arbejde for sundhed og velfærd. Jeg synes, at det ville være mere relevant at omtale Verdenssundhedsorganisationen (WHO), når der tales om sundhed i stedet for at henvise til Amsterdamgroup, der er en europæisk alliance af førende øl, vin og spiritus producenter, som der henvises til i den danske PDF-udgave. Det er også mærkværdigt, at denne udgivelse er støttet af netop Amsterdamgroup” understreger Rina Ronja Kari.

Netavisen 2. juli 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater