Blairs Projekt EU  

Det næste halve år vil Tony Blair ikke bare være britisk premierminister. Han vil også være EU-formand, og dermed vil George Bush’s nærmeste allierede krigskammerat sidde på en af de vigtigste kommandoposter i EU-systemet under den dybeste krise i Unionens historie, der er udløst af unionsforfatningens død ved folkeafstemning.

Blair i EU-parlamentet i Strassbourg

Blair har benyttet sig af denne krise til at fremstille sig som unionsprojektets redningsmand. I sin tale til EU-parlamentet erklærede han sig som en ‘lidenskabelig tilhænger‘ af EU:
‘ Jeg tror på Europa (EU) som politisk projekt. Jeg ville aldrig acceptere et Europa (EU) som bare var et økonomisk marked’, sagde han – til unionstilhængernes begejstring.

Denne frasens mester fortsatte:
‘Hvis vi bare gemmer os ved konstant at gentage kendte politikker, så risikerer vi fiasko. Fiasko i stort, strategisk omfang. Kun gennem forandring vil Europa genfinde sin styrke, sin relevans, sin idealisme – og derfor sin støtte blandt folket’.

Ved G8-topmødet i Gleneagles den 6.-8. juli vil han fremstille sig som forkæmper for de fattige landes sag – ikke mindst de afrikanske lande – og som ridder af den rene luft. Nu er han også EU’s frelsermand – for en Union der er både liberal og social. Rent praktisk vil han sætte turbo på de nyliberale reformer i EU. Eurosocialdemokraterne med Poul Nyrup i spidsen har allerede givet ham deres bifald.

Blair er en mand af mange talenter. En kamæleon og løgner. Monopolernes og den amerikanske imperialismes agent.

Se også

Efter EU-topmødet og nedfrysningen af forfatningen
Kommunistisk Politik 13, 2005

Stormagterne og unionen
Kommunistisk Politik 13, 2005

Bush, Fogh og Blair på krigsstien igen
Kommunistisk Politik 14, 2005

Netavisen 26. juni 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater