Det franske nej er en klar sejr for Europa  

Når EU-grundloven ikke anderkendes af alle lande, så falder den. Statsministeren bør meddele, at Danmark erkender dette, udtaler Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU

Langt over procent af vælgerne i Frankrig har netop stemt nej ved folkeafstemningen om EU-grundloven.
– Det franske folk har vendt ryggen til forslaget om en fælles grundlov for den fremtidige EU-stat. EU’s egne regler kræver, at alle lande skal godkende en ny traktat, før den kan træde i kraft, så EU-grundloven er hermed væltet. Det bør statsminister Anders Fogh Rasmussen åbent erkende over for såvel sine kolleger i EU som for den danske befolkning, udtaler medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU Ole Krarup.

– Det franske nej er en sejr for alle folkene i EU-landene – ikke mindst i de 15 lande, hvor regeringen ikke tør spørge befolkningen. Den nye situation kan bane vej for en bedre fremtid for Europa og for Verden end EU havde planlagt med EU-grundlovens magtcentralisering, undergravelse af demokrati, krav om oprustning om anden galskab, siger Ole Krarup og tilføjer:

– Den danske regering bør nu tage initiativ til en grundlæggende debat om Danmarks fremtidige relation til EU. Folkebevægelsen vil også opfordre regeringen til at igangsætte en debat blandt EU’s nationale regeringer om, hvad der bør være konsekvensen af den generelle og vedvarende skepsis til EU-projektet blandt EU-landenes befolkninger.

Se også Folkebevægelsens Ungdom mod EU:
Vive le Non ! Det unge Nej sejrede

Netavisen 30. maj 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater