EU’s regeringsproblemer vidner om statsdannelsen

Afstemningen om unionsforfatningen kommer først i 2006, siger regeringen, mens EU er i færd med at indsætte en ny kommission. Problemerne her vidner om at en stat er under dannelse, siger Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU.

Der kommer ikke en folkeafstemning om EU’s forfatningstraktat i Danmark næste år.
– Forfatningstraktaten kommer ikke til afstemning i 2005. Vi skal have et folketingsvalg og et kommunalvalg også, så det bliver i 2006, siger Bendt Bendtsen ifølge Ritzau/Berlingske Tidende.

VK-regeringen forhandler i disse uger med R, S og SF om et såkaldt nationalt kompromis om forfatningstraktaten. Men Bendt Bendtsen forventer ikke, at den egentlige folkelige og politiske debat kommer i gang før efter det næste folketingsvalg, som senest skal komme i november 2005

Imens er der gang i slagsmålet om den ny EU-kommission.

Rocco Buttiglione –
Berlusconis ultrareaktionære kommissærnominering

Onsdag den 27. oktober risikerer den nye kommissionsformand, portugiseren José Manuel Barosso, at hans forslag til nyt hold kommissærer bliver stemt ned i EU-parlamentet – ikke mindst på grund af utilfredshed med kandidaten til posten som kommissær for retspolitik, menneskerettigheder og flygtningepolitik, italieneren Rocco Buttiglione.

– Kritikken af især den ultrakonservative kvinde-, bøsse- og flygtningefjendtlige Buttiglione og af Fischer Boel og mange af de andre i øvrigt er berettiget. Alligevel er det bemærkelsesværdigt, at større parlamentsgrupper som den socialdemokratiske og den liberale gør så meget ud af balladen denne gang, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Det er udtryk for, at de store grupper i parlamentet officielt opfatter kommissærernes rolle som medlemmer af en politisk ledelse, der sammen med Rådet udgør regeringen for EU-staten. Kommissærerne er i langt højere grad ministre i en EU-stat end embedsfolk i adminstrationen af blot et samarbejde, konkluderer Ditte Staun.

Netavisen 22. oktober 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater