Ønsker Fogh Rasmussen en fair og demokratisk folkeafstemning?

Statsministeren har i Folketinget gentaget afvisningen af nej-bevægelsernes deltagelse i forhandlinger om folkeafstemningen:
”Vil statsministeren tage initiativ til, at inddrage Junibevægelsen og Folkebevægelsen mod EU bliver inddraget i konsultationerne om forløbet op til den kommende folkeafstemning i Danmark om EU’s nye forfatningstraktat?”
Det spørgsmål har MF Søren Søndergaard stillet i Folketinget efter en henvendelse fra de to bevægelser til samtlige partier i Folketinget.

”Grundlaget for folkeafstemningen vil være en ratifikationslov fremsat i Folketinget. På den baggrund finder jeg det naturligt, at konsultationer om, hvordan vi bedst forbereder folkeafstemningen, sker i kredsen af Folketingets partier”, lyder svaret fra Anders Fogh Rasmussen.

– Statsministeren fortsætter med sine dårlige undskyldninger. Tidligere har han afvist inddragelsen med begrundelsen, at han ønsker ”en aftale med de partier, der ønsker at anbefale et ja til EU-grundloven ved den kommende folkeafstemning”, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU og spørger:

– Ønsker statsminister Anders Fogh Rasmussen en fair og demokratisk folkeafstemning? Hvor er folkestyret henne, når spillereglerne for den vigtigste folkeafstemning i mange år kun skal bestemmes af den ene side? Hvad er regeringen bange for?

– Hver sjette af de afgivne stemmer ved det EU-parlamentsvalget gik til en af de to tværpolitiske, EU-kritiske bevægelser, som begge arbejder for et nej ved den kommende folkeafstemning. Samtidig vendte over halvdelen af vælgerne EU-parlamentet rykken ved slet ikke at stemme. Bevægelserne repræsenterer i EU-spørgsmålet også den store del af regeringspartiernes vælgere, som ikke deler de respektive partiledelsers begejstring for EU, siger Ditte Staun og tilføjer endnu et spørgsmål:

– Hvis regeringspartierne tager valgene til EU-parlamentet alvorligt, hvorfor mener de så, det er unaturligt, at alle danske, politiske organisationer, der indvalgt i parlamentet, inddrages i diskussionen om den kommende folkeafstemning om netop et EU-spørgsmål?

Netavisen 30. september 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater