EU vil ødelægge de europæiske havne

Mindre end et år efter nederlaget til de europæiske havnearbejdere er EU-kommissæren tilbage i angrebet på overenskomster og arbejdsmiljø. Det nye forslag tegner til at være endnu værre, siger Ole Krarup fra Folkebevælgelsen mod EU.

November 2003 faldt EU-kommissionens forslag om det såkaldte havnedirektiv, da et lille flertal i EU-parlamentet forkastede forslaget efter længere tids konflikt såvel i EU’s bygninger som i de europæiske havne.

I forbindelse med konflikten rejste Folkebevægelsen mod EU’s medlem af EU-parlamentet, Ole Krarup, bl.a. en række spørgsmål for havnearbejderne, og lykønskede dem efterfølgende ved sejren med et råd om fortsat at være på vagt:

– Tidligere har kommissionen ikke accepteret nederlag, så sejren er ikke sikret 100 pct. for havnearbejderne. De bliver nødt til at fortsætte arbejdet mod EU-lovgivning, udtalte han.

28. juli i år – kun otte måneder senere – vendte kommissæren for energi og transport, Loyola de Palacio, tilbage med et nyt forslag.

– Det gamle forslag ville have betydet, at arbejde med at losse og laste skibe i de europæiske havne var blevet stillet frit, så rederne selv kunne have valgt, hvem der skal gøre det – uden hensyn til kvalifikationer, overenskomster og arbejdsforhold. Det nye forslag tegner til at være endnu værre, udtaler Ole Krarup, som vender sig utvetydigt imod forslaget.

Netavisen 23. september 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater