Alternativer sat på spidsen

Pressemeddelelse fra Danmarks Sociale Forum

Den 1.-3. oktober 2004 samler Danmarks Sociale Forum alle, der vil skabe alternativer til den nyliberale globalisering, militariseringen af den internationale dagsorden og højredrejningen i dansk politik, til tre dages møder med intense debatter på Christianshavn. Blandt de internationale hovedtalere er Susan George, en af frontfigurerne i ATTAC-bevægelsen, og Martin Rochholl, leder af Friends of the Earth Europe.

Danmarks Sociale Forum vil kaste lys over internationale og danske veje til en mere retfærdig og bæredygtig udvikling. Derfor er rammerne for forummet i år Christianshavn og det unikke sociale og kulturelle samfundseksperiment Christiania, der gennem mange år har vist, at det i praksis er muligt at organisere et samfund efter andre principper end dem, vi til daglig har vænnet os til. Desuden vil forumet holde til i Christianskirken, Christianshavns Gymnasium og Christianshavns Beboerhus.

Danmarks Sociale Forum er den danske aflægger af den globale bevægelse, som i 2001 startede med det første World Social Forum i Porto Alegre i Brasilien. Bevægelsen samler fagforeninger, udviklingsorganisationer, miljøforkæmpere, krigsmodstandere og aktivistnetværk omkring behovet for at formulere en ny social vision som alternativ til den rent økonomiske tænkning, der i dag præger de dominerende globale aktører som WTO, G8 og World Economic Forum.

På de tre dage vil Danmarks Sociale Forum indeholde tre store fællesdebatter om velfærd, global retfærdighed og krig og fred, samt en broget palet af koncerter, udstillinger og workshops og debatter arrangeret af de over 40 organisationer, der står bag afholdelsen af forumet.

Blandt de internationale hovedtalere på fællesdebatterne er ATTAC/Frankrigs næstformand Susan George, bogaktuel på dansk med “En anden verden er mulig, hvis …”, Martin Rochholl, leder af Friends of the Earth Europe, som samler miljøorganisationer fra de fleste europæiske lande, Michael Albert, redaktør af det amerikanske politiske månedsmagasin Zmagazine, og Lindsay German fra ledelsen af den britiske Stop The War Coalition.

www.socialforum.dk findes mange flere informationer om Danmarks Sociale Forum.

Netavisen 15. september 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater