Ole Kraup: “Kristendemokraterne har valgt den rigtige side!”

Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU byder det kristelige nej til unionsforfatningen velkommen.

Folkebevægelsen mod EUs medlem af EU-parlamentet, professor Ole Krarup, byder det velkomment, at et flertal i hovedbestyrelsen for Kristendemokraterne anbefaler vælgerne at stemme nej ved den kommende folkeafstemning.

– Det er fuldstændig rigtigt set af Kristendemokraterne, når de bemærker, at EU-grundloven vil gøre unionen til en statsdannelse med fast formand – også kaldet præsident – og uden noget reelt folkeligt rodfæste, udtaler Ole Krarup.*

– Det er arrogant, når Socialdemokraternes leder Mogens Lykketoft omtaler Kristendemokraterne som et splittet parti. En betydelig del af de socialdemokratiske vælgere og partimedlemmer er også klare modstandere af den udvikling, som EU er i gang med. Det er beklageligt, at Socialdemokraternes partiledelse ikke vil give plads til ytringsfrihed og medlemsdemokrati, men vil undertrykke kritiske røster, som da partiets tidligere parlamentsmedlem Torben Lund tog afstand fra EU-grundloven, siger Ole Krarup.

– Kristendemokraterne har taget stilling til EU-grundloven, hvis indhold forlængst er lagt urokkeligt fast. Statsministerens forhandlinger om et såkaldt nationalt kompromis kan og vil ikke ændre et komma ved EU-grundloven. De eneste forhandlinger, der er brug for – og som alle Folketingets og EU-parlamentets danske partier og bevægelser bør inddrages i, er drøftelser om procedure og dato for folkeafstemning. Så kan vi altid tage forhandlingerne om Danmarks fremtidige internationale placering efter det kommende nej.

Netavisen 14. september 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater