Stop misbrug af arbejdskraft fra nye EU-lande – fjern udstationeringsloven!

– EU’s udstationeringsdirektiv gør det muligt, at udnytte udvidelsen til at omgå danske aftaler og regler om løn og arbejdsforhold, siger Majbrit Berlau fra Folkebevægelsen mod EU

1. maj udvides EU med 10 nye medlemslande. Folkebevægelsen mod EU, som går ind for, at alle mennesker kan handle, bo, studere, arbejde og besøge hinanden på tværs af grænser, er bekymret for konsekvenserne af udvidelsen.

– Vi frygter, at optagelsen vil føre til kaotiske forhold for store dele af det danske arbejdsmarked. De betingelser, som den danske regering har opstillet, vil ikke kunne blive overholdt i praksis, udtaler Majbrit Berlau, som er EP-kandidat og formand for Internationalt udvalg i Folkebevægelsen mod EU.

– Vi ser nu den fulde konsekvens af EU’s indre marked med arbejdskraftens og kapitalens frie bevægelighed. EU’s udstationeringsdirektiv betyder, at østeuropæiske arbejdere kan arbejde i Danmark til f.eks. 50 kroner i timen. Udvidelsen vil på den måde blive brugt til at forringe løn- og arbejdsforhold, hvilket hverken danske eller østeuropæiske arbejdere har interesse i, siger Majbrit Berlau og tilføjer:

– Vi kræver derfor i Folkebevægelsen mod EU, at Folketinget fjerner den udstationeringslov, der gør det muligt at omgå danske løn- og arbejdsvilkår og dansk lovgivning.
Kravet rejses i en udtalelse fra forretningsudvalget i Folkebevægelsen mod EU.

– Heri kræver vi også, at regeringen arbejder for at stoppe den dikterede EU-tilpasning, som skaber øget arbejdsløshed og fattigdom i de østeuropæiske lande, forklarer Majbrit Berlau og oplyser, at Folkebevægelsen fortsat støtter unionsmodstanden i de nye medlemslande, så de med tiden kan blive selvstændige lande igen.

Netavisen 1. maj 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater