Nedlæg EUfanternes kirkegård

I Danmark er Liste N en bred samling af kandidater med det tilfælles, at de går ind for at gå ud.

Til juni er der valg til europaparlamentet, stedet, hvor allerede udbrændte politikere tjener kassen i fem år. Eller rettere stederne, fordi man stadig flytter møderne rundt mellem Frankrig og Belgien.

Hvad kun få siger åbent, er, at EU-parlamentet først og fremmest er en mekanisme, EU har oprettet til bestikkelse af den politiske elite i Europa. Vederlaget er det eneste, parlamentsmedlemmer har reel myndighed over.

Selv mange, der går ind for medlemskabet af den Europæiske Union, erkender åbent, at EU-parlamentet er penge ud af vinduet. En fup-institution, som man burde lukke, fordi den fra starten har været forkert. Strengt taget er den eneste type kandidat, man kan stemme på, den, der går ind for at stoppe dette vanvid.

I Danmark er Liste N en samling af kandidater med det tilfælles, at de går ind for at gå ud. Men Liste N’s egentlige styrke kommer fra forbindelsen med den aktive og konsekvente EU-modstand. Derfor er en stemme på Liste N en markering, der viser modstanden mod EU. Et valg, der viser fremad og ud af EU.

Unionsforfatningen valgtema

De vigtigste spørgsmål i valgkampen frem til juni bliver den nye unionsforfatning, der nu ligger i kuvøse hos det irske EU-formandskab, og den endelige optagelse af de 10 nye medlemslande 1. maj. Forfatningen vil forstærke alle de centralistiske og militaristiske træk ved unionen og give vetoret til de befolkningsmæssigt set store lande i EU, mens de nye lande vil forstærke tendensen til at flytte industriarbejdspladser til områder, hvor omkostningerne er lavest, samt øge presset på lønninger og sociale sikringsordninger i f.eks. Danmark.

Hvordan valget går for unionsmodstanderne, kommer til at give et vigtigt fingerpeg om udfaldet ved den kommende folkeafstemning. Og dermed også for beslutningen om, hvornår afstemningen skal afholdes.
En stemme på Liste N er en stemme imod unionsforfatningen!

Netavisen 20. april 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater