Fra valgkampens surrealisme

Kommentar
Af Franz Krejbjerg
Kommunistisk Politik 22, 2003

Forleden hørte jeg en ung pige fra Venstre tilgive EU for at være usexet, fordi uden EU ville hele hendes verden jo bryde sammen. Hun ville ikke kunne rejse til andre lande, have råd til mobiltelefon, politiet ville ikke kunne fange internationale forbrydere, og hun ville ikke kunne købe appelsiner i Netto.

Hun må jo leve i et parallelt univers, tænkte jeg beroligende ved mig selv, og jeg havde da også fortrængt oplevelsen til jeg læste en kronik af herre, der tilsyneladende kommer fra samme sted.

Hr. Mogens Lykketoft, tidligere udenrigsminister, tilgiver EU sine fejl og mangler, fordi EU er ‘det største fremskridt for civiliseringen af samarbejdet mellem nationalstater, der nogen sinde er skabt.’

Det er svært ikke at sende en frygtsom tanke til de lande der gennem tiderne har været og stadig er underkastet europæisk civilisering.

I en valgkamp er ingen løgn for underlig til at den ikke skal fyres af, Lykketofts store knald bliver brændt allerede af i overskriften: “EU – vores værn mod USA”.

Danmark står dog ikke umiddelbart overfor at blive invaderet – men resten af verden er til gengæld forsvundet og Bush jr. er sikker på at blive genvalgt:

“Et Europa, der arbejder bedre og tættere sammen, er det eneste tænkelige værn mod en verden, hvor alle væsentlige beslutninger i politik og økonomi træffes af en ultrakonservativ regering i USA og af nogle få gigantiske koncerner. Et Europa, der kan gøre fremskridt mod en fælles udenrigspolitik, er den eneste chance for et modspil og et ligeværdigt partnerskab med USA, og for at påvirke den amerikanske politik. Efter min mening er det vanskeligt at være skeptisk over for Bush-administrationens globale kurs og på samme tid sætte sig imod et tættere europæisk samarbejde.”

Enten er I med os eller med terroristerne. Denne falske demagogi er et af kendetegnene ved denne verdens sande despoter. Når Lykketoft opstiller svaret, at enten er man for EU eller også støtter man USA, så fornægter han jo eksistensen af regeringens politik, den vigtigste alliance partner i ja-kampagnen.

Det kan undre, at han ikke kan forestille sig et selvstændigt og alliancefrit Danmark, der ikke deltager i nogens imperialistiske røverkrige. Det er ellers ikke særlig svært, hvis man prøver.

Den af navn fungerende udenrigsminister Per Stig Møller trak på skuldrene og brugte lidt af sin taletid på det konservative landsmøde til at mindes de gode tider, før Lykketoft blev supereuropæer:
“Hvad var det nu en socialdemokratisk statsminister sagde efter 11. september? Jo, det var vist “Skulder ved skulder”.”

Hvad vil Lykketoft mon garnere sin euforiske ja-trang med den dag, Demokraterne kommer tilbage i det Hvide Hus? Og skal vi nedlægge mobilnettet, når vi har stemt nej?
Valgkampen er på vej.

Noter:

EU borger og hvad så?
Synspunkt af Ellen Trane Nørby, Præsident for LYMEC – Liberale Ungdomsorganisation i Europa & kandidat til Europaparlamentet for Venstre
DR Debat

EU – vores værn mod USA
Kronik Berlingske Tidende 31.10.03 Mogens Lykketoft

Netavisen 4. november 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater