EUs Gallup viser dansk flertal mod EU-grundlov

– Danskerne siger klart nej til to hovedpunkter i konventets forslag: EU-præsidenten og EU-udenrigsministeren, konstaterer Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU

Som Ritzau fortæller i dag, så har EU fået Gallup Europe til at gennemføre en opinionsundersøgelse sidst i juni vedrørende EU-konventets forslag til EU-grundlov. Alle EU-lande og alle ansøgerlande er omfattet af undersøgelsen, som viser at kun 45 pct. har hørt om EU-konventets arbejde. Og de færreste kender indholdet. 30 pct. er angiveligt tilfredse med konventets arbejde, 20 pct. er utilfredse, mens 50 pct. ikke kan svare på spørgsmålet.

– Men det mest interessante er, at danskerne vender sig klart imod to hovedpunkter i forslaget til EU-grundlov, som vi i Folkebevægelsen mod EU i øvrigt siger ubetinget nej til, udtaler Ole Krarup, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– 53 pct. af danskerne ønsker ikke en fast præsident for EU, hvilket kun 35 pct. kan forliges med. 59 pct. af danskerne ønsker ikke en EU-udenrigsminister, som kun har 31 pct. opbakning herhjemme. Og utilfredsheden med indholdet er også markant i mange andre nuværende og kommende EU-lande, konstaterer han og ser frem til en afvisning ved de folkeafstemninger, som der tegner sig i flere og flere EU-lande til næste år.

– I den situation er det også glædeligt, at flere og flere politikere tør åbne munden og udtrykke deres bekymringer om og kritik af EU-grundloven, sådan som min kollega i EU-parlamentet, socialdemokraten Torben Lund, har gjort det. Resultatet af EU-konventets arbejde er nemlig ganske rigtigt en fælles grundlov for en egentlig EU-stat med betydelig magtkoncentration, øget indflydelse til de store lande og et markant demokratisk underskud.

Se også
Torben Lund (S): Vi er 5 pct. fra en EU-forbundsstat Folkebevægelsen mod EU
Torben Lund: EU er tæt på at være forbundsstat Politiken 11.08.03

Netavisen 12. august 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater