Al-Bara’em: Populær palæstinensisk musikgruppe gæster Danmark

Det fleste forbinder Gaza og Vestbredden med konflikt, de færreste med kultur. Nu er der imidlertid mulighed for at opleve palæstinensisk kultur, når den populære musikgruppe Al Bara’em fra Betlehem optræder live på scenen i Danmark.
Det sker på lørdag den 26. oktober klokken 18.00 på Sankt Annæ Gymnasium i København.

“Al Bara’em har formået at gøre den traditionelle palæstinensiske folkemusik til fængende moderne musik,” siger Søs Nissen fra Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, der også står som arrangør af koncerten.

Al-Bara’em er arabisk og betyder “blomsterknop”. Gruppen, der består af både kristne og muslimske palæstinensere, forsøger gennem deres sange at beskrive dagligdagen i de besatte områder. Det sker gennem en blanding af orientalsk og vestlig musik.
Gruppen blev dannet i 1985 og har foreløbig udsendt to plader. Den tredje ventes på gaden om kort tid.

Koncerten i Danmark er en af i alt syv koncerter på Al-Bara’ems 14 dages turne i Norden. På turneen rundt i Norden har den palæstinensiske musik-gruppe indtil videre spillet i Göteborg bl.a. på Musikhøjskolen, hvor de studerende
krævede 1/2 times ekstranumre af gruppen, der tæller Palæstinas bedste musikere og sangere.

Verdensmusik-stedet Etnorama mener, at gruppen er så gode, at de vil forsøge at få dem til Danmark igen til sommer på Roskilde Festivalens Verdensmusik-scene.

Gå derfor ikke glip af den fantastiske koncert og kom hør Al Bara´em fra Palæstina:
Lørdag d. 26.10. kl. 18.00 på Sankt Annæ Gymnasium, Sjælør Boulevard 135 i Valby.
Entre 60 kr. for voksne og 20 kr. for børn.

Yderligere oplysninger om Al-Bara’em og koncerten kan læses på www.danpal.dk eller fås hos: Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening 35 35 48 68/28 21 92 91

Netavisen 23. oktober 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater