Befrielseskamp er ikke terrorisme

Demonstration fredag den 13. september kl. 16:30 på Højbro Plads

I anledning af EU´s Justitsminister-møde i København afholder International Forum demonstration på Højbro Plads. Vi protesterer mod EU’s terrorlovgivning, som vil kriminalisere befrielsesbevægelser og sociale bevægelser, og vores solidaritetsarbejde med dem.

Vi håber I vil møde op og vise solidaritet med de bevægelser der nu stemples som terrorister, og protestere mod kriminaliseringen af solidaritetsarbejdet.

Line Barfod M.F. for Enhedslisten holder tale, det gør også en repræsentant for IF.
Hilsner fra PFLP, FARC og Segi (baskisk ungdomsorganisation).

Tag gerne faner, bannere osv. med befrielsesbevægelsernes symboler med.
Kom udklædt med palæstina-tørklæder, og hvad der nu ellers måtte symbolisere de befrielsesbevægelser som nu stemples som terrorister.

Vi ser frem til en vigtig og god manifestation. Kom og vær med til at protestere mod kriminaliseringen af modstanden.

Befrielseskamp er ikke terrorisme

Siden 11 september har USA og EU indført en ny straffelovgivning som led i “Krigen mod terrorismen”. Hvis denne lovgivning var rettet præcist mod den masse-terrorisme som angrebene 11 september var et eksempel på, og hvis lovgivningen også sigtede på den terrorisme som statsmagter udfører, var der intet problematisk i dette – tvært imod.

Men under dække af begivenhederne 11 september, benytter USA og EU ”krigen mod terroren” til at bekæmpe andre former for modstand, som intet har tilfælles med den fundamentalistiske terror, det være sig befrielsesbevægelserne i den tredje verden eller modstanden mod ”globaliseringen fra oven” i vores del af verden.

International Forum har støttet befrielsesbevægelsers kamp mod undertrykkelse og udbytning og for frihed, menneskerettigheder og social lighed i mere end 30 år. Det er denne politik som nu bliver stemplet som terrorisme. En række af de bevægelser vi har forbindelse med er sat på EU´s liste over terrororganisationer. Det drejer sig om PFLP i Palæstina, FARC i Colombia og den baskiske ungdomsbevægelse Segi og amnestibevægelsen Gestoras pro amnestia.

Det er ikke berettiget af stemple disse organisationer som terroristiske. I Palæstina kæmper PFLP en retfærdig kamp mod Israels statsterrorisme og besættelse. I Colombia kæmper FARC for social retfærdighed i et land hvor fagforeningsaktivister, bønder og politiske aktivister myrdes i hundredvis af militær og paramilitære statsstøttede grupper. I Baskerlandet udfører en række organisationer et fredeligt politisk arbejder for Baskerlandet ret til selvbestemmelse med den konsekvens at de stemples som terrorrister af den spanske stat og nu også af EU.

Naturligvis er det problematisk at bruge væbnet kamp for at opnå et politisk mål. Men der er lande hvor den politiske undertrykkelse er så hård og brutal at væbnet kamp kan være nødvendig. Vores støtte til en sådan kamp har aldrig været ukritisk Ligegyldig hvor retfærdig en kamp er, kan det ikke retfærdiggøre overgreb mod uskyldige civile.

Den bølge af terrorlovgivning, der går over verden er blind over for den terror der udøves af statsmagter. Antallet af civile ofre for krigen mod Al Qaida i Afghanistan har oversteget ofrene for terrorangrebet den 11 september. Eller tag Israel-Palæstina-konflikten. En simpel kynisk optælling af ofrene i konflikten viser at antallet af palæstinensiske dræbte i konflikten langt overgår de israelske tab. Det er som om staters vold er mere berettiget og legitim end de undertryktes vold.

USA vil end ikke tillade at amerikanere kan blive stillet for Den Internationale Krigsforbryder Domstol i Haag. Samtidig har de travlt med at kræve alle mulige andre landes borgere udlevet og retsforfulgt. Ligesom de har etableret en fangelejr uden for enhver form for lov og ret på Guantanamo basen.

“Krigen mod terrorismen” løser ikke de sociale og politiske konflikter der er grobund for terroren, den uddyber dem. En effektiv kamp mod terrorisme er er ikke mindre demokrati og en mere totalitær verden, men mere demokrati. Terrorstemplingen af FARC, PFLP og de baskiske organisationer er ødelæggende for mulighederne for at nå frem til en retfærdig fred i de respektive områder. Der er tale om organisationer hvis politik har en bred folkelig opbakning, som man ikke kan komme udenom, hvis der skal opnås holdbare løsninger på konflikterne. Terrorstemplingen af FARC og PFLP virker samtidig som en blåstempling af Israels og Colombias statsterrorisme.

Som en kamp for menneskerettigheder, fred og frihed er den igangværende “Krig mod terror” dybt utroværdig.
Trods terrorlovgivningen ønsker vi derfor fortsat at have forbindelse med PFLP, FARC og Segi holde møder med dem og formidle deres synspunkter. Vi vil fastholde deres og vores politiske ytringsfrihed. Terrorlovgivningen har mistænkeliggjort vore arbejde. Det er blevet uklart hvad der nu er lovligt og ulovligt solidaritetsarbejde. Vi har imidlertid ikke til sinds at lade dette skæmme os eller få os til at stoppe det solidaritetsarbejde vi har kunnet lave på lovlig vis i årtier.

Hilsen

International Forum
Griffenfeldsgade 41, 2200 Kbh. N,
if@cikadenet.dk
www.cikadenet.dk/if/

Netavisen 7. september 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater