Nation af racister?

VI SIGER NEJ til at udlandet skal se os som en nation af racister, stod der i indkaldelsen til demonstrationen fredag den 7. december kl. 15 foran Christiansborg, hvor elever fra Askov Højskole havde arrangeret en manifestation. Der blev samtidig afholdt demoer i Odense og Århus med samme tema.

Knap et par hundrede – i vintervejret mer end halvfrysende – deltagere mødte op i København. Eleverne fra Askov fyldte godt op.
Hardy Hansen havde sagt ja til at holde hovedtalen. Det gjorde han rigtig godt! Med mange konkrete eksempler fra den politiske kamp siden Schlüter belyste han klart, at racismens rødder findes i borgerskabets klassekamp mod de undertrykte og svageste i vores samfund.

SFs Holger K. Nielsen tog en pause fra det, han laver på Christiansborg, og talte til demonstrationen. Fra den permanente fredsvagt foran på pladsen blev han opfordret til at komme og tage en 3-timers-vagt . . . Det blev ikke besvaret.

Landet over bobler med det med initiativer mod VK-regeringens og Dansk Folkepartis ‘skærpede kurs’ overfor flygtninge- og indvandrere og den bebudede reaktionære lovgivning, som vil blokere yderligere for en positiv integration på verdsligt og ikke-religiøst grundlag. Til gengæld ligger der en stor svaghed i, at initiativerne spredte og ukoordinerede og ikke udkrystalliseret i en fælles bevægelse.

Netavisen 8. december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater