Nobelprisvinder: ‘En million uskyldige afghanere vil dø’

– Hvis ikke bombardementet ophører vil en million uskyldige afghanere dø, siger den ægyptiske nobelprisvinder fra 1998, romanforfatteren Naguib Mahfouz i et interview torsdag i Al-Ahrams engelsksprogede udgave.

– Naturligvis sørgede vi over de tusinder uskyldige civile, hvis liv blev ødelagt den 11. september, siger forfatteren: – Men den såkaldte ‘krig mod terrorisme’ er lige så foragtelig en forbrydelse.
Mens den gruppe, som gennemførte angrebet den 11. september viste den yderste foragt for enhver lov eller norm eller anstændighed, så ser vi nu en stor verdensmagt gøre det samme.

Ifølge Mahfouz havde USA ‘alle muligheder for at træffe en fornuftig afgørelse’:
– Mens dårskab er forståelig i tilfældet med ekstremister, som ingen modsætter sig bliver straffet, er den ikke acceptabel i den fremmeste supermagts tilfælde’, siger forfatteren. – Amerika må studere problemet omhyggeligt for at finde frem til terrorismens natur og dens årsager. Hvad vi var vidner til i New York og Washington var et symptom på den sygdom, der betegnes som terrorisme; men som det er gængs latin indenfor lægevidenskaben, så er det umuligt at udrydde symptomerne uden først at helbrede sygdommen.

– At bombe uskyldige civile . . . er simpelthen en militær magtdemonstration, og USA har militærmagt i overflod, hvad der bidrager til de faktorer, som frembringer terrorisme snare end at angribe dennes rødder. Dets handlinger giver tilmed terrorismen øget berettigelse, konstaterer Mahfouz.

Netavisen 27. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater