Se flere artikler på
www.kpnet.dk

 

 

Fordøm det foragtelige drab på Chokri Belaid i Tunesien!

Af Irans Arbejdets Parti (Toufan)

Begravelse Chokri Belaid

Chokri Belaids begravelsesoptog samlede 1,4 millioner tunesere


Chokri Belaid, en populær, fremtrædende og utrættelig forkæmper for Tunesiens frihed og uafhængighed blev om morgenen d. 6. februar 2013 myrdet foran sit hjem.

Kammerat Chokri var generalsekretær for ‘De forenede demokraters Parti i Tunesien’ (PUPD) og et ledende medlem af Folkefronten, en koalition bestående af demokratiske og venstreorienterede kræfter, her iblandt Tunesiens Arbejderparti (PT).

Det kriminelle mord på Chokri Belaid er én ud af en hel serie undertrykkende handlinger og barbariske angreb imod aktivister fra Folkefronten, der er blevet udført i den senere tid med opbakning og støtte fra den tunesiske regering, under ledelse af ‘Det islamiske Ennahda Parti’. Som kammerat Hemma Hemmami, talsmand for Folkefronten og leder af Tunesiens Arbejderparti, slog fast:

‘Hele regeringen er ansvarlig for denne forbrydelse’.

Det barbariske mord på kammerat Chokri Belaid minder os om de tiltagende offensive angreb fra de reaktionære kræfter under Den islamiske republic Iran’s regime, der umiddelbart efter magtovertagelsen vendte sig imod videreudviklingen af den iranske revolution og imod de sekulære og radikale venstrekræfter i Iran.

Chokri Belaid var stærk modstander af den ‘valgte’ regering i Tunesien, der er domineret af ‘Det islamiske Ennahda Parti’, det parti der kom til magten gennem konspiration, bedrag, valgsvindel og støtte fra de imperialistiske magter.

Drabet på Chokri Belaid er en skammelig handling, der på den ene side skyldes svagheden og den vaklende magt hos de nuværende reaktionære herskere i Tunesien og, på den anden side, fremgangen for Folkefronten. 

De demokratiske og revolutionære kræfter i Tunesien vinder frem og øger deres indflydelse blandt arbejdere og arbejdende, blandt de undertrykte masser og blandt de intellektuelle. De holder banneret fra deres national-demokratiske revolution højt.

Dette har skræmt regimet og dets svækkede kræfter.

Mordet har ikke alene ramt kammerat Chokri og PUPD, men har også berørt alle demokratiske kræfter og venstrekræfterne, fagforeningerne, kvindeorganisationerne - alle sekulære og progressive organisationer. Alle disse kræfter var og er under angreb fra de sorte, reaktionære kræfter, der bakkes op af Ennahda-bevægelsen.

Irans Arbejdets Parti (Toufan) fordømmer mordet på Chokri Belaid på det kraftigste og udtrykker vores solidaritet md hans nærmeste familie, med De forenede demokraters Parti i Tunesien og med Folkefronten.

Vi opfordrer alle revolutionære og progressive kræfter verden over til at fordømme det reaktionære regime i Tunesien for dets foragtelige handling og de øvrige kriminelle angreb, der sker på det tunesiske folk.

Irans Arbejdets Parti (Toufan) støtter det tunesiske folks kamp for fortsættelse af  revolutionen. Vi støtter Folkefronten, den kraft der kæmper for dette og for at etablere et nationalt og demokratisk styre. Vi fortsætter med at afsløre det kriminelle islamiske regime i Tunesien under ledelse af Ennahda, et regime der bakkes op af imperialistiske kræfter og resterne fra Ben Alis styre.

Irans Arbejdets Parti (Toufan) støtter opfordringen fra fagforeningerne og Folkefornten til generalstrejke, for opløsning af regeringen og for dannelse af en ny demokratisk grundlovsgivende forsamling.

Længe leve den tunesiske revolution!

Ned med imperialisme og reaktion!

Længe leve den internationale solidaritet!

 

Irans Arbejdets Parti (Toufan)
February 7, 2013

Oversat fra engelsk af Kommunistisk Politik

WWW.Toufan.org

 

Netavisen 11. februar 2013