Netavisens nyhedslinks uge 12
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner fra 23.03. i selvstændigt vindue

Farummodellen solgt til Norge
[Netavisen - link 24.03.02] Berlingske Tidende. Farum-modellen for privatisering er en nyliberal eksportsucces - solgt til Norge, mens Sverige er intresseret. Selvom værdien er faldet drastisk ...

S og SF mod regeringens støtte til Bush's angreb på Irak
[Netavisen - link 24.03.02] Tiscali. Den danske regering skal tage klart afstand fra et angreb på Irak, mener Holger K. Nielsen.

2500 demonstrerer til støtte for palæstinenserne i Oslo
[Netavisen - link 24.02.02] Vårt land. Norsk. Omkring 2500 mennesker demonstrerede tordag aften i Oslo til støtte til palæstinensernes krav om en stat og for fred i Mellemøsten. Bag initiativet var LO, Oslo Bispedømmeråd, Flyktningerådet, Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp, Norges Fredsråd, Fellesutvalget for Palestina, Palestina-komiteen, Palestina-gruppene, Den Palestinske Forening i Norge og Delta Internasjonalt KFUK/KFUM.

Protest mod Israel i Kristiansstad
[Netavisen - link 24.03.02] Kristianstadsbladet. Svensk. Harmen mod den israelske terror og sympatien for palæstinensernes kamp vokser overalt.

Brixtofte købte også sportsanlæg uden om byrådet
[Netavisen - link 23.03.02] Berlingske Tidende. Nye ulovligheder i Farum: Denne gang har Brixtofte fikset sit flotte sportsanlæg ulovligt.
Se også
Venstres byrådsgruppe i Farum meldt til politiet Ekstra Bladet

Regeringen vil støtte Bush i 'hård linje' mod Irak
[Netavisen - link 23.03.02] Politiken. Bush benægter at der er planer om at angribe Irak militært lige nu - men vil vælte Saddam. Den danske regering vil støtte en 'hård linje' - og siger at Afghanistan-krigen fortsætter.

EU vil skærpe loven mod fremmedfjendske holdninger
[Netavisen - link 22.03.02] EU-Observer. Kommissionen vil forbyde racisme og fremmedfjendske holdninger ved lov. En foreslået tilnærmelse af medlemslandenes love vil skærpe den danske racismeparagraf. Forslaget har træk fra tysk og fransk lovgivning. Samtidig er folketinget ved at behandle Dansk Folkepartis forslag til afskaffelse af racismeparagraffen.

Pølser kan give sukkersyge
[Netavisen - link 22.03.02] Jydske Vestkysten. Mad produceret efter profitmotivet gør os syge. Masseproduceret lortemad til hverdagen viser sig at fremkalde sukkersygepatienter på samlebånd. Den slags kaldes "velfærdssygdomme".

Regionalisering skal lempe Norge helt ind i EU
[Netavisen - link 22.03.02] Nordlys. Norsk. I Troms i Nordnorge er man sammen med andre kystfylker ved at tilslutte sig et EU-ledet tværnationalt samarbejde mellem kystregioner. Skal der fortsat kunne eksporteres til EU, må de norske lokalpolitikere følge trop - også selvom det undergraver Norges suverænitet ad bagvejen.

Stop Fogh og Co! Protester mod finansloven 20. marts
[Netavisen - link 21.03.02] Reportager og kommentarer om finanslovprotesterne.
Den nye opposition Information
Klassekamp 2002 Leder Information
LO: KLassekampen lever Berlingske Tidende

Lavere startløn taget af bordet
[Netavisen - link 21.03.02] KAD
Indvandrere og flygtninge skal ikke kunne ansættes på lavere løn end deres danske kolleger. Det forsikrede regeringen om efter et firepartsmøde mellem LO, DA, KL og regeringen

Den ene socialdemokrats død ...
[Netavisen - link 21.03.02] Dagsavisen. Norge. Det norske SF, Sosialistisk Venstre, er i meningsmålingerne større end det socialdemokratiske Arbeiderpartiet, som nu ligger på en fjerdeplads på partiernes rangliste. SV satser på at blive storesøster af de to socialdemokratier.

Nazisme i Sverige
[Netavisen - link 21.03.02] Östran. Svensk.Nazister får uhindret lov til at troppe op på en folkehøjskole i Småland og chikanere eleverne. Politiet har trods gentagne henvendelser ikke rørt en finger mod de nazistiske udskejelser.

Danskerne siger nej til regeringens forslag om deltid
[Netavisen - link 20.03.02] LO. Udspil. Stik imod regeringens forventninger ønsker danskerne ikke en lov om deltid. Flertallet af befolkningen mener, at de aftaler og overenskomster, som arbejdsmarkedets parter har indgået, skal overholdes, viser en ny undersøgelse udarbejdet af Analyseinstituttet Gallup A/S for LO.
LOs organ Udspil erstattes fra april af et ugentligt nyhedsbrev.

Deltidsforslag krænker internationale konventioner
[Netavisen - link 20.03.02] LO. Udspil.LO har sammen med to andre hovedorganisationer klaget til den internationale arbejdsorganisation, ILO, over regeringens lovforslag om deltid. De mener, at regeringen med sit forslag krænker grundlæggende, internationale konventioner.

Magre år afløser de fede i Farum
[Netavisen - link 20.03.02] BT. De "fede" år i Farum Kommune er definitivt forbi, og de bliver nu afløst af en stribe magre år med forhøjet skat og nedsat service

Oprør fra gulvet
[Netavisen - link 20.3.02] Information Det er flovt, hvis ikke fagbevægelsen med tiden kan vælte regeringen, mener SiD’s formand i Silkeborg, Christian Juhl.

Junibevægelsen vil blive i EU
[Netavisen - link 19.03.02] EU-Observer. Forskellen mellem de to EU-kritiske bevægelser i Danmark blev tydelig på JuniBevægelsens landsmøde, hvor JuniBevægelsen med udspillet om "Et slankere og mere demokratisk samarbejde i Europa" til det såkaldte EU-konvent (en slags grundlovgivende forsamling) tog definitivt afsked med målsætningen om at frigøre Danmark fra EU.
Se det ny programskrift her
Et slankere og mere demokratisk samarbejde i Europa
Se også
Ole Kraup: Alternativer i forfatningsdebatten Folkebevægelsen mod EU 04.03.2002

Nationalbankens årsregnskab: Lønpresset truer dansk økonomi - på sigt
[Netavisen - link 19.03.02] Nedgangen i den internationale økonomi er ikke et problem for Danmark, fordi arbejdsmarkedet er meget stramt, mener Danmarks Nationalbank.

Hvert femte svensk barn af fattig familie
[Netavisen - link 19.03.02] Aftonbladet. Sv. Omkring 340.000 børn lever under betingelser som ikke opfylder børnekonventionens bestemmelse om børns ret til en rimelig levestandard.

Studerende protesterer mod Sanders planer
[Netavisen - link 18.03.02] Berlingske Tidende. De studerende vil ikke acceptere minister Sanders planer om at indrette universiteterne 'efter erhvervslivets behov'.

Haves: EU-formandskab - Søges: Sponsor
[Netavisen - link 18.03.02] Berlingske Tidende. Monopolernes Udenrigsministerium søger netop nu private sponsorer til et bredt spektrum af varer og tjenester fra telefonforbindelser over flybilletter til gaver og erkendtligheder under det danske EU-formandskab.

Netværk mod krig i Nordnorge
[Netavisen - link 18.03.02] Nordlys. Norge. I Tromsø er der en bred folkelig antikrigs-front, som bl.a. arrangerer en koncert mod krig. God inspiration til antikrigere andetsteds.

Pressens varulve jager Tvind
[Netavisen - link 17.03.02] Berlingske Tidende. Kronik af Thomas Højmark, Tvinds lærergruppe. Sensationspressen fremstiller Tvind som et lukket og mystisk foretagende. Det er, som om virkeligheden i disse år er vendt på hovedet. Når det drejer sig om Tvind, er lukketheden og mystikken helt på sensationspressens side.

Kunstnere på barrikaderne
[Netavisen - link 16.03.02] Berlingske Tidende.Selv liberale kulturfolk anklager VK-regeringen for at være kunstfjendsk, og i næste uge når modstanden en foreløbig kulmination med fælles kunstnerdemonstration til Kulturministeriet.

Dansk Industri advarer mod anti-terrorpakke
[Netavisen - link 16.03.02] Søndagsavisen. DI siger at den danske antiterrorlovgivning er skrappere end i de øvrige EU-lande - og kan skade dansk konkurrenceevne!

Steff-Houlberg idømt kæmpebod
[Netavisen - link 16.03.02] NNF. En faglig voldgift fastslog i dag, at 110 medarbejdere fra Ringsted-slagteriet Steff-Houlberg skal have over en million kroner ekstra i lønerstatning for ulovlig lockout. Dermed er slagteriet dømt til at betale en samlet bod og lønerstatning på over tre millioner kroner, hvilket er Danmarks største samlede bod til en enkeltvirksomhed for overenskomstbrud.Særligt de 14 medarbejdere, som var lockoutet i næsten fem måneder, kan se frem til en klækkelig erstatning.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder